Antena 3 CNN Externe Românul rănit la cursele cu tauri din Spania este alpinistul Horia Colibăşanu

Românul rănit la cursele cu tauri din Spania este alpinistul Horia Colibăşanu

Românul rănit la cursele cu tauri din Spania este alpinistul Horia Colibăşanu
10 Iul 2008   •   18:33

Românul rănit la festivalul de la Pamplona este alpinistul Horia Colibăşanu. El s-a dus la cursa cu tauri în memoria colegului său spaniol, care a murit în braţele lui acum două luni, când au escaladat un munte din Himalaya. Deşi rănit, românul a ţinut să termine cursa, la care prietenul său ar fi vrut să participe.

La startul cursei din prima zi de festival au fost doi alpinişti. Au alergat cot la cot cu miile de oameni, în goana nebună cu taurii. Pe străzile înguste care duc către arena din centrul oraşului, românul a fost rănit.

Horia Colibăşanu a povestit că a avut câteva zgârieturi şi a fost dus la spital. ?Au apărut în câteva ziare imagini care de fapt nu erau cu mine. N-am avut nici colier cervical, am plecat pe picioarele mele. La spital am ajuns ca să fac o injecţie antitetanos, care e ceva elementar în cazul în care eşti rănit de un animal?, spune românul.

A ţinut totuşi să termine cursa. Colibăşanu şi alpinistul spaniol au mers special la Pamplona pentru prietenul lor, Inaki de Olza, care a murit în mai, pe Himalaya.

El participa de fiecare dată la această cursă şi acum un an am participat şi eu împreună cu el. Mie mi s-a părut ceva extraordinar şi am vrut să repetăm această cursă împreună. Nu s-a mai putut, am repetat-o în memoria lui împreună cu fratele său?.

Cei doi au purtat tricouri negre, care aveau inscripţionat numele lui Inaki. Spaniolul a murit în mai, la 7.000 de metri înălţime, când escalada alături de român vârful Annapurna.



Antena3.ro

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close