Antena 3 CNN Externe Rusia anunță noi retrageri din Crimeea. Ministru britanic: "Rusia este mai aproape de război cu Ucraina"

Rusia anunță noi retrageri din Crimeea. Ministru britanic: "Rusia este mai aproape de război cu Ucraina"

Rusia a anunțat, joi, noi retrageri ale trupelor sale din Peninsula Crimeea, după declarații similare făcute în ultimele două zile, care au fost întâmpinate cu scepticism de Occident.

Rusia anunță noi retrageri din Crimeea. Ministru britanic: "Rusia este mai aproape de război cu Ucraina"
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    17 Feb 2022   •   10:57

"Unitățile din Districtul militar Sus care au încheiat exercițiile tactice în poligoanele din Crimeea se întorc pe calea ferată în bazele lor permanente", se spune într-o declarație a Ministerului rus al Apărării.

De asemenea, instituția a comunicat că aproximativ 20 de nave rusești de luptă au început exerciții în Marea Caspică, în cadrul unor  "jocuri de război mai ample", care implică cea mai mare parte a forțelor navale și de infanterie.

Imagini din satelit arată o intensificare a activității armatei ruse în vestul țării și în Belarus

Noi informații din presa internațională arată că anunțurile Moscovei legate de retragerea de trupe trebuie judecate într-un context mai larg.

Imagini obținute cu ajutorul sateliților arată că Rusia și-a retras unele echipamente militare din apropierea Ucrainei, însă a trimis altele în zonă iar dispozitivul militar al Moscovei în apropierea vecinului său de la vest continuă să rămână puternic și amenințător. 

Imaginile, furnizate de compania Maxar Technologies, și colectate în ultimele 48 de ore, arată o intensificare a activității în Belarus, în Crimeea și în vestul Rusiei.

Între altele, se observă construcția unui nou pod de pontoane peste râul Pripiat (Belarus), noi desfășurări de trupe și echipamente la baza aeriană Ziabrovka din Belarus, un convoi militar lângă o garnizoană din apropierea orașului Yevpatoria (Eupatoria, Crimeea) și trupe și echipamente militare într-un poligon din Kursk.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Ministru britanic: "Rusia, mai aproape de un război cu Ucraina"

Ministrul britanic al forțelor armate, James Heappey, a declarat pentru Sky News că "Rusia este mai aproape de un război cu Ucraina", deoarece continuă să maseze trupe în perspectiva unei invazii.

"Din păcate, în ciuda mesajului venit de la Kremlin, că trupele vor începe să se îndepărteze de granița cu Ucraina, în ultimele 48 de ore am văzut opusul:  mai multe trupe care continuă să sosească", a spus ministrul.

El a invocat o informare a SUA care arată deplasarea la granița cu Ucraina a încă aproximativ 7.000 de soldați ruși.

 "Mai multe trupe se apropie de granița cu Ucraina, se construiesc poduri, spitale de campanie și toate acestea cred că sunt destul de îngrijorătoare și subliniază iminența, dacă nu inevitabilitatea", a concluzionat James Heappey.

×
Parteneri
Cea mai detaliată hartă a creierului uman realizată vreodată
x close