Antena 3 CNN Externe Rusia a impus interdicții de intrare în țară pentru mai mulți oficiali europeni, ca răspuns la sancţiunile UE

Rusia a impus interdicții de intrare în țară pentru mai mulți oficiali europeni, ca răspuns la sancţiunile UE

Mai mulți oficiali europeni au primit interdicție de a intra pe teritoriul Rusiei. Măsura vine ca răspuns la sancțiunile impuse de Uniunea Europeană.

Rusia a impus interdicții de intrare în țară pentru mai mulți oficiali europeni, ca răspuns la sancţiunile UE
Sursa foto: Valery Sharifulin/TASS
de Cerasela Stafie    |    28 Ian 2022   •   23:51

Anunțul a fost făcut vineri de Ministerul rus de Externe. Lista celor cărora li s-a interzis intrarea în Rusia cuprinde șefi ai companiilor militare private europene, reprezentanți ai agențiilor de aplicare a legii, autorităților legislative și executive ale unor state membre ale UE, care s-au implicat personal în promovarea politicii anti-ruse.

Nu au fost făcute publice informații cu privire la numărul pesoanelor vizate sau numele acestora. În schimb, oficialii de la Kremlin au anunțat că ”nota Ministerului rus de Externe a fost predată Delegației UE la Moscova, în conformitate cu procedura stabilită”.

”Rusia a avertizat în repetate rânduri UE împotriva utilizării măsurilor restrictive unilaterale care sunt ilegitime din punct de vedere al dreptului internațional. Pe fondul deciziilor luate de UE, Moscova a declarat deschis că își păstrează dreptul de a riposta. Prin urmare, partea rusă, ghidată de principiul reciprocității și parității, a decis extinderea listei de represalii a reprezentanților statelor membre UE sau instituțiilor cărora le este interzis intrarea în țară”, a transmis Ministerul de Externe al Rusiei, scrie TASS.

Totodată, Serviciul diplomatic al Rusiei a subliniat că statele UE și-au reluat ”politica ilegală, distructivă și inutilă de restricții unilaterale împotriva Moscovei”.

”Îndemnăm Bruxelles-ul să asculte vocile europenilor sensibili care cer ridicarea politicii de sancțiuni, care subminează dreptul internațional și, evident, duce la o fundătură, împotriva Rusiei și a aliaților săi. Aceasta este o condiție prealabilă semnificativă pentru restabilirea stabilității și securității în Spațiul euro-atlantic, precum și pentru stabilizarea climatului legăturilor internaționale”, a spus Ministerul rus de Externe.

×
Parteneri
Averea lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL
x close