Antena 3 Externe Sancţiunile stagnează negocierile nucleare cu Iranul. Lavrov: "Nu sunt plătit să fiu optimist!"

Sancţiunile stagnează negocierile nucleare cu Iranul. Lavrov: "Nu sunt plătit să fiu optimist!"

de G.C.P    |    30 Mar 2015   •   13:53
Sancţiunile stagnează negocierile nucleare cu Iranul. Lavrov: "Nu sunt plătit să fiu optimist!"

Problema sancţiunilor, îndreptate împotriva Iranului, nu au fost încă rezolvată şi rămâne în continuare un obstacol major în negocierile nucleare dintre Iran şi grupul P5+1, transmite TASS, citând o sursă diplomatică de la Teheran.

"Unii membri, din grupul celor şase, au propus opţiuni absolut nerealiste, care sunt de neacceptat pentru noi. Încercăm să ne aliniem poziţia mai aproape de acest aspect, dar sancţiunile stagnează procesul discuţiilor", a menţionat sursa citată.

Între timp, Secretarul de Stat american, John Kerry, a declarat că o înţelegere cu Iranul este incertă la momentul actual.

Negocierile privind programul nuclear iranian sunt purtate de diplomaţi şi oameni de ştiinţă de la Teheran, alături de reprezentanţii Chinei, Franţei, Rusiei, Marii Britanii, Statelor Unite şi Germaniei (Puterile 5+1).

Kerry a purtat negocieri intense pe marginea acestui subiect, în mai multe întâlniri cu omologul său rus, Serghei Lavrov.

Deşi discuţiile, al căror termen expiră mâine, 31 martie, au fost pe alocuri tensionate, diplomaţii prezenţi au ştiut să şi glumească.
Întrebat de ziarişti, dacă este optimist că se va ajunge la un acord cu Iranul, ministrul de Externe rus a răspuns că "nu este plătit să fie optimist".
Replica amuzantă a venit imediat din partea lui Kerry: "Nu eşti suficient de bine plătit pentru a fi optimist!"

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close