Antena 3 CNN Externe Seriile a mii de carduri de credit israeliene, publicate pe Internet de hackerii saudiţi

Seriile a mii de carduri de credit israeliene, publicate pe Internet de hackerii saudiţi

Seriile a mii de carduri de credit israeliene, publicate pe Internet de hackerii saudiţi
Sursa foto: Foto: freehindu.com
06 Ian 2012   •   17:13

Un grup din Arabia Saudită a furat coordonatele a mii de carduri de credit suplimentare aparţinând cetăţenilor israelieni şi au divulgat apoi informaţiile pe Internet, informează AFP.

După ce, luni, hackerii dezvăluiseră datele a 14.000 de carduri israeliene, vineri, aceştia au publicat seriile a încă 6.050 de carduri de credit.

Cele trei instituţii de creditare vizate au decis blocarea utilizării cardurilor de credit ale căror date au fost dezvăluite.
   
Într-un comunicat postat pe Internet, autorii atacului cibernetic susţin că sunt membri ai unui grup de hackeri saudiţi.
   
"Salut, suntem 0xOmar, din grupul xp, cel mai mare grup de hackeri wahhabiţi din Arabia Sauditã", au scris ei. "Suntem hackeri saudiţi anonimi. Am decis să publicăm prima parte a datelor despre Israel", adaugã ei.
   
Un oficial de rang înalt din cadrul Ministerului israelian al Justiţiei, Yoram Hacohen, a declarat că nu este îngrijorat în legătură cu dezvăluirile despre cardurile de credit, ci în legătură cu alte tipuri de informaţii personale precum adrese electronice, parole sau serii ale documentelor de identitate.

×
Subiecte în articol: Israel Arabia Saudita
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close