Antena 3 CNN Externe Site-ul poliţiei spaniole a fost atacat de hackerii de la Anonymous

Site-ul poliţiei spaniole a fost atacat de hackerii de la Anonymous

Site-ul poliţiei spaniole a fost atacat de hackerii de la Anonymous
Sursa foto: Foto: parasearcher.blogspot.com
13 Iun 2011   •   21:58

Hackerii din cadrul mişcării Anonymous au lansat un atac asupra site-ului de internet al poliţiei spaniole, ca răzbunare faţă de arestarea a trei presupuşi hackeri, conform AFP.

"În noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 02:00, site-ul de internet al poliţiei a fost victima unui atac cibernetic timp de câteva minute”, a declarat o sursă din cadrul poliţiei.

Gruparea Anonymous a revendicat atacul pe internet. Chiar pe Twitter, un utilizator a scris: "Obiectiv: www.policia.es, statut: în pană, pentru că a arestat nişte protestatari paşnici.”

Poliţia a anunţat arestarea a trei hackeri consideraţi membri ai grupării Anonymous, acuzaţi de atacturi informatice asupra unor site-uri oficiale.

Hackerii au răspuns imediat, într-un comunicat difuzat pe internet în care au menţionat că nu îşi "numără liderii”: "Nu avem mebri şi nu suntem un grup constituit, aţi arestat trei cetăţeni care se exprimau independent”, se arată în comunicat.

Această "organizaţie de hackeri structurată în celule independente" este considerată o "ameninţare" de NATO, potrivit poliţiei spaniole.

×
Subiecte în articol: hackeri Anonymous Spania Politie site
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close