Antena 3 CNN Externe Snowden, curtat de senatorii ruşi. Iată ce ofertă de colaborare i-au făcut fugarului american acuzat de spionaj

Snowden, curtat de senatorii ruşi. Iată ce ofertă de colaborare i-au făcut fugarului american acuzat de spionaj

Snowden, curtat de senatorii ruşi. Iată ce ofertă de colaborare i-au făcut fugarului american acuzat de spionaj
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
06 Aug 2013   •   17:55

Senatori ruşi au anunţat marţi că intenţionează să îi propună fugarului american Edward Snowden, care a obţinut un azil provizoriu pentru o perioadă de un an în Rusia, să lucreze împreună cu ei pentru asigurarea protecţiei datelor personale a cetăţenilor ruşi, informează AFP.
   
"Îl voi contacta pe domnul Snowden încă de astăzi (marţi) pentru a discuta cu el despre o eventuală cooperare", a declarat pentru agenţia publică RIA Novosti senatorul Ruslan Gatarov, şeful grupului de lucru din cadrul Consiliului Federaţiei (Camera superioară) însărcinat să vegheze la respectarea vieţii private a cetăţenilor.
   
Este vorba despre o cooperare în domeniul "protecţiei datelor personale", a precizat Gatarov.
   
"Sarcina noastră este să detectăm punctele slabe în protecţia datelor personale şi să acţionăm în vederea eliminării lor", a subliniat senatorul.
   
Pavel Durov, fondatorul "Facebook"-ului rus Vkontakte, i-a propus deja lui Snowden, săptămâna trecută, să se alăture echipei informaticienilor săi pentru a se ocupa de protecţia datelor personale ale utilizatorilor acestei reţele de socializare, cea mai importantă în Rusia.
   
Pentru moment, Snowden nu a răspuns acestei propuneri.
   
Fostul consultant al serviciilor americane de informaţii Edward Snowden a obţinut pe 1 august un azil provizoriu pentru o perioadă de un an în Rusia, spre marea nemulţumire a Statelor Unite, şi se află într-un loc "sigur", potrivit avocatului său, dar necunoscut presei.
   
Washingtonul a reclamat în mai multe rânduri extrădarea lui Snowden către ţara sa, unde a fost inculpat pentru spionaj, în urma unor dezvăluiri supărătoare despre o supraveghere electronică la nivel mondial de către Statele Unite.
   

×
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close