Antena 3 CNN Externe SUA ar putea importa asistente medicale

SUA ar putea importa asistente medicale

SUA ar putea importa asistente medicale
Sursa foto: asistenta medicala
09 Mar 2009   •   08:53

Sistemul medical american este lovit de o lipsă acută de asistenţi medicali ce ameninţă calitatea serviciilor pentru pacienţi, pe mâsură ce zeci de mii de oameni renunţă la şcolile de specialitate.

Penuria de personal i-a atras atenţia şi preşedintelui american, care în timpul unei vizite de promovare a sistemului său medical, şi-a exprimat îngrijorarea că SUA ar putea importa asistenţi medicali califiaţi, deoarece numeroase posturi rămân neocupate.
Un număr de circa 116.000 de posturi de asistent medical sunt libere în spitalel din SUA, şi circa 100.000 în şcolile de specialitate, scrie Reuters.
De altfel, criza este de aşteptat să se înrăutăţească în următorii ani, deoarece 78 milioane de oameni din generaţia postbelică sunt aşteptaţi să ajungă la vârsta pensionării.
Colegiile de asitenţi au fost incapabile să atragă mai mulţi studineţi pentru a face faţă cererii, iar unii legiuitori aruncă vina pe anii de proastă finanţare a şcolilor.

Barack Obama a calificat asistentele ca fiind prima linie a sistemului medical şi a adăugat că ?nu sunt plătite foarte bine, iar condiţiile de muncă nu sunt atât de bune pe cât ar trebui?.
Un asistent medical câştigă circa 82.000 dolari pe an.
Planul de stimulare economică al lui Obama include 500 milioane de dolari pentru combaterea penuri de personal din sistemul medical.
Acum în SUA sunt înregistrate 2,5 milioane persoane ca asistent.
Un studiu recent arată că morţile a 6700 de pacienţi şi patru milioane de zile de spitalizare ar putea fi evitate anual dacă s-ar creşte numărul angajaţilor.

Antena3.ro

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close