Antena 3 CNN Externe SUA nu vor urma Israelul asemenea "unui catâr prost"

SUA nu vor urma Israelul asemenea "unui catâr prost"

SUA nu vor urma Israelul asemenea "unui catâr prost"
29 Noi 2012   •   18:53

Strategul american Zbigniew Brzezinski respinge cu fermitate presiunea israeliană exercitată asupra Statelor Unite al Americii în ceea ce priveşte politica de securitate naţională, care ar bătători calea spre un război îndreptat împotriva Iranului.

Washingtonul nu va urma orbeşte Tel Avivul, dacă Israelul decide un atac unilateral, spune oficialul american.

Brzezinski susţine că nu-l va sfătui pe preşedintele Barack Obama să sprijine o acţiune militară împotriva Iranului, dacă Israelul iniţiază un război.
Observaţia a fost făcută într-o conferinţă organizată de Consiliul iraniano-american în colaborare cu Asociaţia de Control a Armelor.

În cazul în care Israelul atacă Iranul, înainte ca Teheranul să treacă peste "linia roşie" stabilită de americani, Zbigniew Brzezinski nu crede că există vreo "obligaţie implicită" pentru SUA "să urmeze, asemenea unui catâr prost, orice acţiune întreprinsă de Israel".

"Sunt de părere că Statele Unite au dreptul să aibă propria politică şi strategie de securitate. Cred că majoritatea americanilor sunt de acord cu asta", a adăugat strategul.

În ultimele luni, administraţia Obama a temperat toate tentativele israeliene de a atrage SUA într-o operaţiune militară împotriva Iranului.
Washingtonul a avertizat de mai multe ori Tel Avivul, că dacă decide un atac unilateral asupra facilităţilor nucleare iraniene, va trebui să suporte consecinţele pe cont propriu.

×
Subiecte în articol: Israel
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close