Antena 3 Externe SUA, Rusia şi Uniunea Europeană sunt categorice: AVANPOSTURILE Israelului din West Bank sunt ilegale

SUA, Rusia şi Uniunea Europeană sunt categorice: AVANPOSTURILE Israelului din West Bank sunt ilegale

de G.C.P    |    26 Apr 2012   •   13:39
SUA, Rusia şi Uniunea Europeană sunt categorice: AVANPOSTURILE Israelului din West Bank sunt ilegale

Rusia s-a alăturat Statelor Unite şi Uniunii Europene în exprimarea îngrijorărilor asupra deciziei Israelului de a instala trei avanposturi permanente în provincia palestiniană West Bank.

"Moscova tratează această informaţie cu o serioasă îngrijorare" a declarat recent Serghei Lavrov, ministrul de externe rus. Diplomatul a punctat că mişcarea Israelului în teritoriile ocupate ar afecta şansele unor noi discuţii din partea ambelor părţi.

La începutul acestei săptămâni, Uniunea Europeană s-a declarat fermă în privinţa acestei iniţiative şi a cerut guvernului de la Jerusalim să revină asupra acestei decizii. "Suntem extrem de îngrijoraţi în ceea ce priveşte decizia unilaterală a autorităţilor din Israel de a amplasa puncte militare permanente în Sansana, Rechelim şi Bruchin, din teritoriile palestiniene ocupate" a spus şeful de politică externă al UE, Catherine Ashton.

O comisie ministerială din Israel a decis să legalizeze statutul celor trei comunităţi, înfiinţate încă din 1990. Comisia şi-a propus să pună la punct 120 de puncte oficiale ale Israelului în West Bank, unde trăiesc peste 340 de mii de oameni, majoritatea palestinieni.

"Uniunea Europeană a cerut în repetate rânduri Israelului să oprească acest proces de amplasare a avanposturilor. Ele nu corespund legilor internaţionale şi sunt un obstacol imens în calea păcii dintre cele două state", a mai adăugat Ashton.

Administraţia de la Washington şi-a exprimat deasemenea îngrijorarea în privinţa acestei decizii. Oficialii americani au spus că demersul Israelului nu ajută eforturile de pace cu palestinienii şi au cerut clarificări din partea guvernului Netanyahu.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close