Antena 3 CNN Externe SUA se pregătesc să atace Iranul cu o armă nouă şi foarte puternică

SUA se pregătesc să atace Iranul cu o armă nouă şi foarte puternică

SUA se pregătesc să atace Iranul cu o armă nouă şi foarte puternică
09 Mar 2012   •   12:28

Statele Unite pot folosi o nouă armă în cazul unei intervenţii militare în Iran. Bomba anti-buncăr are o greutate de 13.600 de kg şi este capabilă să străpungă un adăpost de beton cu o grosime de 65 de metri.

"Piesa masivă de artilerie este un armament uluitor. Continuăm să lucrăm la îmbunătăţirea tehnologiei şi avem motive să credem că va fi extrem de precisă", a spus Lt. Gen. Herbert Carlisle, din forţele aeriene americane pentru DefenseNews.com.
"Deja face parte din arsenalul nostru militar şi dacă un scenariu de război o va cere, nu vom ezita să folosim potenţialul acestei arme", a mai declarat Carlisle.
"A fost concepută special pentru atacarea unor ţări ca Iranul, care are facilităţi nucleare în buncăre subterane" a precizat oficialul de la Pentagon, în cadrul unei conferinţe legate de programul de apărare american.

Dezvoltarea nucleară a Iranului a atras atenţia Israelului şi Statelor Unite, care nu vor ezita să recurgă la o intervenţie în forţă dacă negocierile diplomatice nu vor avea succes.
Occidentul suspectează regimul din Iran că dezvoltă tehnologii militare nucleare, în timp ce guvernul de la Teheran susţine că programul nuclear este strict în scopuri civile.

×
Subiecte în articol: bomba Israel Teheran
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close