Antena 3 CNN Externe Tragedie în Egipt! Cel puţin 41 de oameni au murit, după ce o biserică a luat foc

Tragedie în Egipt! Cel puţin 41 de oameni au murit, după ce o biserică a luat foc

Cel puțin 41 de oameni au murit în incendiul care a izbucnit astăzi la o biserică egipteană, potrivit unor surse citate de Reuters. De asemenea, alți 45 au suferit răni grave.

Tragedie în Egipt! Cel puţin 41 de oameni au murit, după ce o biserică a luat foc
Sursa foto: egyptindependent.com
de Georgiana Adam    |    14 Aug 2022   •   15:01

Cel puțin 41 de persoane au fost ucise și 45 au fost rănite într-un incendiu izbucnit duminică în interiorul unei biserici din orașul egiptean Giza, au declarat pentru Reuters două surse din domeniul securității.

Se pare că incendiul a fost provocat de o problemă la instalația electrică.

La slujbă participau aproximativ 5.000 de credincioși, au precizat sursele. Incendiul a blocat o intrare în biserică, provocând panică și haos.

Cele mai multe victime sunt copii, au precizat sursele.

Unul dintre credincioșii care a reușit să iasă din biserică a descris pentru Reuters cum panica s-a instalat în rândul oamenilor după ce a izbucnit incendiul.

"Oamenii se adunau la etajul al treilea și al patrulea și am văzut fum care venea de la etajul al doilea. Oamenii s-au grăbit să coboare scările și au căzut unul peste altul. Apoi am auzit o bubuitură, scântei și foc ieșind pe fereastră",, spus Yasir Munir, pentru Reuters.

Mai multe imagini de la fața locului au fost publicate pe Twitter.

Autoritățile au fost alertate cu privire la incendiu la ora 08:57, iar prima ambulanță a sosit după două minute, la ora ora 08:59, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului egiptean al Sănătății, Hossam Abdel-Ghaffar, citat de site-ul egiptean Ahram.


 

 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Egipt biserica Giza
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close