Antena 3 Externe Un convoi NATO a fost ținta unui atac sinucigaș în Afganistan

Un convoi NATO a fost ținta unui atac sinucigaș în Afganistan

24 Sep 2017   •   12:44
Un convoi NATO a fost ținta unui atac sinucigaș în Afganistan
Sursa foto: Foto: Facebook/USA Army

Un atentat a vizat duminică un convoi militar NATO, rănind trei civili afgani la Kabul, fără să facă victime printre trupele daneze care circulau la bordul blindatului lovit, au indicat oficiali citaţi de AFP.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului de Interne afgan, Najib Danish, a fost vorba de un atentat cu vehicul-capcană, ce a fost propulsat în blindate din cadrul operaţiunii Resolute Support (RS) în cartierul Universităţii, în vestul capitalei afgane.

"La scurt timp după 11:00 (06:30 GMT), un atacator sinucigaş a vizat un convoi al trupelor străine. Trei civili afgani au fost răniţi, din păcate, în acest atac", a declarat Danish.

"Nu a existat nicio victimă în cadrul operaţiunii Resolute Support în acest atac, care nu a perturbat operaţiunile" în curs de desfăşurare, a asigurat la rândul său purtătorul de cuvânt al RS, căpitanul Bill Salvin, precizând că au fost vizate trupele daneze.

Purtătorul de cuvânt al NATO a făcut referire la un dispozitiv exploziv neidentificat (IED), fără să menţioneze vreo maşină-capcană. Militarii occidentali încearcă să recupereze în prezent blindatul avariat, a adăugat acesta.

Atacul nu a fost deocamdată revendicat.

NATO dispune de un efectiv de 13.000 de militari în Afganistan, inclusiv 8.400 de americani cărora li se vor adăuga 3.000 de militari suplimentar.

Misiunea lor principală este formarea şi asistarea forţelor afgane de securitate pentru a contracara insurgenţa talibană şi gruparea jihadistă Statul Islamic.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close