Antena 3 CNN Externe Un observator al ONU este dat dispărut în Platoul Golan

Un observator al ONU este dat dispărut în Platoul Golan

Un observator al ONU este dat dispărut în Platoul Golan
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
26 Feb 2013   •   13:24

Un membru al Forţei ONU de Observare a Dezangajării (UNDOF) în Platoul Golan, între Israel şi Siria, este dat dispărut, a anunţat luni Organizaţia Naţiunilor Unite, informează AFP.
   
"Putem confirma faptul că un membru este dat dispărut şi suntem în contact cu diferitele părţi implicate pentru a stabili ce s-a putut întâmpla", a declarat purtătorul de cuvânt adjunct al ONU, Eduardo Del Buey.
   
Naţiunile Unite au protestat în repetate rânduri cu privire la extinderea conflictului sirian în această regiune, unde sunt staţionaţi aproximativ 1.100 de militari şi personal originar din Austria, Croaţia, India, Japonia şi Filipine.
   
Del Buey nu a menţionat naţionalitatea persoanei dispărute şi nici nu a precizat dacă este vorba despre un membru al forţelor de menţinere a păcii sau al personalului civil.
   
În urmă cu un an, cinci membri ai UNDOF au fost răniţi în timp ce se întorceau de pe aeroportul din Damasc pentru a lua avionul.
   
Israelul a ocupat Platoul Golan în 1967, în timpul Războiului de Şase Zile şi l-a anexat în 1981, o decizie care nu a fost niciodată recunocută de comunitatea internaţională. Consiliul de Securitate a înfiinţat UNDOF în 1974 pentru a impune respectarea armistiţiului între Israel şi forţele siriene.
   

×
Subiecte în articol: Israel Siria
Parteneri
Judeţul în care a fost instalat primul limitator inteligent de viteză
x close