Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Matteo Renzi: UE să accelereze integrarea ţărilor din Balcani, prima linie a crizei migraţiei

Matteo Renzi: UE să accelereze integrarea ţărilor din Balcani, prima linie a crizei migraţiei

Matteo Renzi: UE să accelereze integrarea ţărilor din Balcani, prima linie a crizei migraţiei
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
12 Noi 2015   •   10:08

Uniunea Europeană (UE) este necesar să facă o prioritate din admiterea ţărilor din Balcani ca membre, având în vedere faptul că acestea se află în prima linie a crizei refugiaţilor care afectează Europa, îndeamnă premierul italian Matteo Renzi, relatează Reuters.
   
Renzi a făcut acest îndemn în contextul în care oficiali UE au anunţat la sfâşitul lunii trecute că Uniunea este îngrijorată de faptul că traficanţii de migranţi ar putea deschide o nouă rută pe mare către Italia - dinspre Albania, în cazul închiderii frontierelor din Balcani.
   
"Uniunea s-a extins spre Est. Dar lăsarea ţărilor din Balcani (afară) ar fi tragică şi o greşeală istorică", a declarat el pentru într-un interviu publicat în ediţia de miercuri a ziarului Die Welt.
   
"Admiterea Albaniei, Muntenegrului şi Serbiei în Uniune trebuie să aibă prioritate", a apreciat el.
   
Muntenegru îşi negociază deja aderarea la UE. Serbia, Macedonia şi Albania au statutul de ţări candidate. Însă UE a semnalat faptul că este improbabil să accepte noi membri până la sfârşitul acestui deceniu.
 

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close