Antena 3 Externe A murit unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri din lume. A căzut de la înălţime

A murit unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri din lume. A căzut de la înălţime

04 Iul 2018   •   20:07
A murit unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri din lume. A căzut de la înălţime

Co-preşedintele grupului chinez de firme HNA Wang Jian a decedat în Farnţa în timpul unei călătorii de afaceri, poliţia locală precizând că moartea pare a fi una accidentală, acesta căzând de la înalţime în timp ce era fotografiat.

Wang, în vârstă de 57 de ani, era privit ca fiind arhitectul unei achiziţii surprinzătoare de 50 de miliarde de dolari prin care HNA a acumulat active care variază de la o participaţie la Deutsche Bank până la proprietăţi în diferite părţi ale lumii. Sub presiunea Beijingului, HNA a vândut multe din aceste active pentru a reduce datoria.

El a fost responsabil de strategia grupului şi a operaţiunilor de zi cu zi, au spus surse din interiorul firmei, în timp ce colegul său şi co-fondatorul companiei Chen Feng a fost adesea imaginea grupului.

Moartea sa complică eforturile companiei de restructurare şi achitare a datoriilor.

Wang a căzut de la o înalţime de 15 metri în satul Bonnieux, de lângă Avignon, o zonă pitorească populară printre turişti, a declarat pentru Reuters locotenent-colonelul de jandarmerie din regiunea Vaucluse Hubert Meriaux.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
x close