Antena 3 CNN Externe Unul dintre noile avioane fără pilot ale armatei israeliene s-a prăbuşit în Israel

Unul dintre noile avioane fără pilot ale armatei israeliene s-a prăbuşit în Israel

Unul dintre noile avioane fără pilot ale armatei israeliene s-a prăbuşit în Israel
Sursa foto: Foto: gregoriousthoughts.blogspot.com
29 Ian 2012   •   23:14

Noile achiziţii tehnologice ale armatei israeliene nu sunt scutite de probleme. Unul dintre cele mai sofisticate avioane fără pilot s-a prăbuşit accidental duminică în Israel, a anunţat un purtător de cuvânt militar, relatează AFP. Potrivit autorităţilor, nu au fost înregistrate victime.
   
"Un avion (fără pilot) de tip Eytan s-a prăbuşit pe un câmp astăzi (duminică), în Israel, în cursul unui test comun al armatei şi Industriei Aeronautice din Israel (IAI). Nu au existat răniţi", a declarat acest purtător de cuvânt pentru AFP.
   
Potrivit unui post privat israelian de televiziune, Canal-10, accidentul s-a produs după ce o aripă a avionului s-a desprins, aparent din cauza unui nou echipament prea greu pe care îl transporta.
   
Acest tip foarte impozant de avion fără pilot, Heron TP, cunoscut sub numele de Eytan ("Puternic" în ebraică), este de talia unui avion Boeing 737 şi cântăreşte 4,5 tone.

El are o autonomie de zbor de 36 de ore şi poate transporta o încărcătură utilă de o tonă, la o altitudine de 13.000 de metri. Avionul comunică prin satelit. Raza sa de acţiune acoperă Iranul, pe care Israelul îl consideră principalul său inamic strategic.

Pierderile au fost estimate la zece milioane de dolari.

×
Subiecte în articol: avion Israel
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close