Antena 3 CNN Externe Venezuela a rupt relaţiile diplomatice cu Columbia

Venezuela a rupt relaţiile diplomatice cu Columbia

Venezuela a rupt relaţiile diplomatice cu Columbia
23 Iul 2010   •   11:56

Venezuela a rupt relaţiile diplomatice cu Columbia şi le-a ordonat diplomaţilor columbieni să părăsească ţara până duminică. Preşedintele Hugo Chavez a declarat că nu a avut de ales, după ce Bogota a acuzat Venzezuela că este un rai pentru trupele de gherilă, o acuzaţie pe care a respins-o.

Chavez a ordonat totodată armatei să fie în alertă maximă la graniţele Venezuelei cu Columbia, iar ministrul de externe, Nicolas Maduro, a anunţat că guvernul se gândeşte să suspende zborurile şi să taie relaţiile comerciale cu Columbia.

Preşedintele Chavez a făcut anunţul la scurt timp după o întâlnire a Organizaţiei Statelor Americane (OAS) la Washington, la care Columbia a prezentat materiale video, hărţi şi fotografii prin care şi-a susţinut punctul de vedere conform căruia rebelii marxişti din ELN (Armatei de Eliberare Naţională) şi FARC (Forţelor Armate Revoluţionare din Columbia) au baze în Venezuela.

"Nu avem de ales decât, pentru demnitatea noastră, să rupem în totalitate relaţiile cu fraţii noştri din Columbia", a declarat Chavez la televiziunea naţională, în timp ce a primit şi vizita selecţionerului Argentinei, Diego Maradona. El a spus că fotografiile prezentate către OAS pot fi falsificate şi că Venezuela a făcut mereu tot posibilul să oprească rebelii columbieni să treacă graniţele.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Hugo Chavez
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close