Antena 3 CNN Externe Venezuela duce tancuri şi elicoptere ruseşti la graniţa cu Columbia

Venezuela duce tancuri şi elicoptere ruseşti la graniţa cu Columbia


Venezuela duce tancuri şi elicoptere ruseşti la graniţa cu Columbia
Sursa foto: t 72
12 Ian 2010   •   01:35

Preşedintele Venezuelei Hugo Chavez a anunţat planuri de a desfăşura noi tancuri ruseşti şi elicoptere de luptă la graniţa cu Columbia. Relaţiile dintre cele două state s-au deteriorat vara trecută după ce Washington a semnat un acord cu Bogota ce permite trupelor americane să folosească baze columbiene în lupta antidrog.
Chavez a criticat acordul şi a cerut poporului şi armatei din Venezuela să se pregătească de război.
"Aşteptăm sosirea primului transport de tancuri din Rusia, care vor fi trimise la Barracas pentru a întări divizia motorizată," declara Chavez .
"În plus, elicoptere de atac din Rusia vor fi desfăşurate la graniţa cu Columbia" .
Chavez a obţinut un împrumut de 2,2 miliarde dolari din Rusia în timpul vizitei la Moscova, în septembrie, pentru achiziţia a 93 de tancuri T-72, sisteme de rachete Smerch, sisteme de apărare aeriană, printre care şi S-300 .
Între 2005 şi 2007, Moscova şi Caracas au semnat 12 contracte militare în valoare de peste 4.4 miliarde dolari pentru livarea de avioane de luptă, elicoptere, sau arme Kalaşnikov.
Armata venezueleană are deja circa 200 de tancuri, potrivit Institutului Internaţional pentru Studii Strategice din Londra, în timp ce Columbia nu are nici o unitate de tancuri.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Venezuela Hugo Chavez Columbia
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close