Antena 3 CNN High Tech Inteligența artificială, folosită de elevii români pentru rezolvarea temelor. Riscuri și avantaje

Inteligența artificială, folosită de elevii români pentru rezolvarea temelor. Riscuri și avantaje

În prezent, inteligența artificială este la îndemâna oricui, inclusiv a elevilor, care au început să o folosească pentru rezolvarea temelor. Totuși, întrebarea este dacă platforma ChatGPT îi ajută pe elevi să învețe cu adevărat sau să trișeze.

Inteligența artificială, folosită de elevii români pentru rezolvarea temelor. Riscuri și avantaje
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Sep 2023   •   09:56

În prezent, platforma ChatGPT, care funcționează pe baza inteligenței artificiale, este accesată de un număr mare de oameni.

Elevii au început să folosească acest sistem pentru rezolvarea temelor, iar părinții și profesorii se întreabă dacă este utilă sau nu, având în vedere riscurile.

În momentul în care elevii au informațiile la îndemână, fără să depună un mic efort pentru a se documenta singuri, există riscul ca învățarea să devină superficială.

În acest caz, specialiștii recomandă ca platforma să fie folosită în prezența părinților, astfel încât informațiile afișate să fie discutate și înțelese de elevi.

Citește și: Raportul național al consumului de droguri. Situația adolescenților din România

"Cel mai bine este ca elevii să utilizeze platforma alături de părinți. ChatGPT este varianta gratuită, care folosește informații până în 2021. A apărut și varianta actualizată, care este la zi. Gradul de eroare pe care îl are ChatGPT în prezent este scăzut.

Din punctul meu de vedere, ChatGPT nu ar trebui să fie folosit de cei care vor să-și antreneze mintea.

Dar pentru rapiditate și în situația în care un copil nu are atât de multe surse de informare, poate să-l folosească, însă alături de părinți", a spus Laurențiu Matache, realizator "24 IT".

Astfel, ChatGPT poate fi o platformă utilă pentru elevi, însă doar dacă este utilizată inteligent, astfel încât informațiile să fie accesate în scopul învățării.

×
Subiecte în articol: teme scoala elevi inteligenta artificiala
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close