Antena 3 CNN International News Orașul unde aproape 6 de milioane de oameni au fost băgați în lockdown strict, din cauza COVID. Oamenii nu au voie să iasă din case

Orașul unde aproape 6 de milioane de oameni au fost băgați în lockdown strict, din cauza COVID. Oamenii nu au voie să iasă din case

Autoritățile chineze au anunțat, marți, că au plasat în carantină strictă orașul Anyang, cu 5,5 milioane de locuitori, transmite CNN.

Orașul unde aproape 6 de milioane de oameni au fost băgați în lockdown strict, din cauza COVID. Oamenii nu au voie să iasă din case
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    11 Ian 2022   •   14:06

Situat în provincia Henan, acesta este al treilea mare oraș din China unde se aplică un lockdown dur, în timp ce responsabilii sanitari încearcă să limiteze răspândirea focarelor localizate de COVID.

Urmare a deciziei de marți, numărul total al cetățenilor consemnați în propriile locuințe, în China, a ajuns la aproximativ 20 de milioane, în condițiile în care Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing ar urma să înceapă peste trei săptămâni.

Carantină strictă în China: oamenilor nu li se permite să-și părăsească locuințele

Cei 5,5 milioane de rezidenți din Anyang nu au voie să iasă din case iar magazinele, restaurantele și fabricile rămân închise, a confirmat un oficial municipal.

Peste 4.000 de studenți și cadre didactice din acest oraș situat în provincia Henan au fost, la rândul lor, plasați în centre de carantinare administrate de guvern, după ce nouă persoane au fost testate pozitiv pentru coronavirus.

Oficialitățile au consemnat 84 de cazuri în total, după depistarea primelor două cazuri de infectare cu varianta Omicron în data de 8 ianuarie.

Marți, Comisia Națională de Sănătate a anunțat 110 noi cazuri simptomatice locale de COVID.

În această țară, cazurile asimptomatice sunt contabilizate separat, precizează CNN.

Circa 20 de milioane de chinezi, în lockdown. Vești despre lipsa alimentelor și bolnavi neglijați

Anyang este a treia metropolă chineză plasată în lockdown strict.

Anterior, această măsură a fost aplicată în orașul Xi'an din provincia Shaanxi și în Yuzhou, oraș situat în provincia Henan, la fel ca și Anyang.

În Xi'an, oraș cu 13 milioane de locuitori, restricțiile au intrat în vigoare în data de 23 decembrie 2021. În perioada următoare, au apărut informații despre o penurie locală de alimente și despre pacienți cărora le-a fost refuzată asistența medicală.

Yuzhou, unde trăiesc 1,2 milioane de locuitori, a intrat în lockdown pe 2 ianuarie, după raportarea a trei cazuri asimptomatice.

Yuzhou a anunțat, luni, 74 de cazuri simptomatice, cea mai mare concentrare de cazuri de COVID la nivel național, potrivit autorităților de resort.

China mizează încă pe politica "zero cazuri de COVID"

Un lockdown parțial este raportat și în Tianjin, unde sunt în carantină 29 de comunități rezidențiale.

Tianjin a anunțat, luni, 21 de noi infecții, dintre care 11 simptomatice, bilanț care duce totalul cazurilor de aici la 53.

Tianjin este situat la 130 de kilometri sud-est de capitala Beijing, unde Jocurile Olimpice de Iarnă ar urma să debuteze pe 4 februarie.

China este unul dintre puținele state din lume care încă își propun să elimine coronavirusului în interiorul granițelor, în baza așa-numitei strategii "Zero cazuri de COVID".

Aceasta implică testarea în masă și carantinarea rapidă și pe scară largă a locuitorilor.

Foto: Centru de testare în Anyang, 10 ianuarie 2022

×
Subiecte în articol: Anyang COVID-19 lockdown omicron
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close