Antena 3 CNN International News Bombele cu dispersie au ucis 5 civili în Nikolaiev, anunță guvernatorul orașului

Bombele cu dispersie au ucis 5 civili în Nikolaiev, anunță guvernatorul orașului

Cinci rezidenți au fost uciși și 15 răniți, vineri, de munițiile cu dispersie împrăștiate în orașul Nikolaiev, din sudul Ucrainei, a afirmat guvernatorul orașului, Vitaliy Kim.

Bombele cu dispersie au ucis 5 civili în Nikolaiev, anunță guvernatorul orașului
Sursa foto: Colaj: Twitter/ ZMiST
de Cerasela Stafie    |    15 Apr 2022   •   22:24

Unul dintre oamenii uciși a ridicat un obuz neexplodat, a transmis guvernatorul, făcând și un apel pentru populație, de a sta departe de obiectele necunoscute.

”Repetând, încă o dată (...) Nu atingeți obiecte ciudate! Poate fi fatal”, a avertizat el, într-o postare pe Telegram.

Afirmațiile guvernatorului nu au putut fi confirmate din surse independente, scrie CNN. Cu toate acestea, Misiunea ONU de Monitorizare a Drepturilor Omului în Ucraina a declarat anterior că a primit acuzații credibile că forțele armate ruse au folosit muniții cu dispersie în zonele populate din Ucraina.

Organizația neguvernamentală Human Rights Watch (HRW) a confirmat, de asemenea, utilizarea de către Rusia a munițiilor cu dispersie pe tot parcursul conflictului.

„Munițiile cu dispersie reprezintă o amenințare imediată pentru civili în timpul conflictului, împrăștiind aleatoriu submuniții sau bombe pe o zonă extinsă”, potrivit HRW.

În anul 2008, peste 100 de țări din cadrul Națiunilor Unite au semnat pentru interzicerea munițiilor cu dispersie, potrivit site-ului web al ONU. Ucraina și Rusia nu au semnat repectivul acord.

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close