Antena 3 CNN International News Un elev a înjunghiat cinci persoane, trei profesori și doi colegi, într-un liceu. Anterior, fusese umilit de ceilalți copii, în Spania

Un elev a înjunghiat cinci persoane, trei profesori și doi colegi, într-un liceu. Anterior, fusese umilit de ceilalți copii, în Spania

Un elev de 14 ani a înjunghiat cinci oameni, trei profesori și doi colegi, într-un liceu din sudul Spaniei.

Un elev a înjunghiat cinci persoane, trei profesori și doi colegi, într-un liceu. Anterior, fusese umilit de ceilalți copii, în Spania
Sursa foto: Getty Images
de Georgiana Adam    |    29 Sep 2023   •   09:37

Anterior incidentului, minorul fusese umilit de ceilalți copii, pentru că are sindrom Asperger, o tulburare din spectrul autist.

Incidentul a avut loc joi dimineață, la un liceu din Jerez de la Frontera, în Andaluzia. 

Motivul atacului este momentan necunoscut. Autoritățile au explicat că, după începerea orelor, băiatul furios, și-a aruncat pe podea ghiozdanul și a scos două cuțite, apoi a început să atace persoanele din sala de clasă. 

Ulterior, minorul a ieșit din sală și a intrat în altă clasă, unde a fost oprit de un alt profesor și câțiva elevi. 

Cinci persoane – trei profesori și doi elevi – au fost rănite în incident, iar unul dintre profesori se află în stare gravă, după ce a fost rănit la ochi. 

Colegii agresorului spun că elevul "nu este o persoană care cauzează probleme". Copilul este diagnosticat cu sindromul Asperger, o tulburare din spectrul autist, care nu are totuși legătură cu violența, ci este mai des asociat unei inteligențe peste medie. 

Anterior incidentului, mai mulți colegi de clasă "au râs de tânăr și au aruncat cu apă în el în curte". Băiatul a fost luat de polițiști în custodie, potrivit biziday.ro.
 

×
Subiecte în articol: Spania injunghiere autism
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close