Antena 3 CNN International News Jens Stoltenberg avertizează că retragerea rușilor nu este reală și numește uciderea civililor din Bucha o ”brutalitate”

Jens Stoltenberg avertizează că retragerea rușilor nu este reală și numește uciderea civililor din Bucha o ”brutalitate”

Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, a calificat uciderea civililor dintr-un oraș de la nord-vest de Kiev drept ”brutalitate”. De asemenea, el a avertizat că retragerea trupelor ruse nu este reală.

Jens Stoltenberg avertizează că retragerea rușilor nu este reală și numește uciderea civililor din Bucha o ”brutalitate”
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    03 Apr 2022   •   17:39

”Este o brutalitate împotriva civililor pe care nu am văzut-o în Europa de zeci de ani. Și este îngrozitor și este absolut inacceptabil ca civilii să fie vizați și uciși. Și doar subliniază importanța pe care acest război trebuie să se termine”, a declarat Stoltenberg când a fost întrebat despre imaginile difuzate duminică.

Cadavrele a cel puțin 20 de civili au fost găsite împrăștiate pe o stradă din orașul Bucha, la nord-vest de Kiev, în urma retragerii forțelor ruse din zonă în imagini tulburătoare difuzate sâmbătă de AFP. 

Stoltenberg a mai spus că salută ”cu căldură” o anchetă a Curții Penale Internaționale, care a deschis deja investigația privind crimele de război din Ucraina.

Șeful NATO avertizează că atacurile din Ucraina vor continua

Aceasta nu este o ”retragere reală a forțelor ruse”, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, avertizând că atacurile din Ucraina vor continua.

"Ceea ce vedem nu este o retragere reală. Dar vedem că Rusia își repoziționează trupele și le iau pe unele înapoi pentru a le rearma, pentru a le întări, pentru a le reaproviziona. Nu ar trebui să fim într-un fel prea optimiști, deoarece atacurile vor continua”, a declarat Stoltenberg corespondentului politic șef al CNN, Dana Bash, duminică.

Stoltenberg a vorbit sâmbătă în urma unor rapoarte din partea guvernului ucrainean potrivit cărora întreaga regiune Kiev a fost ”eliberată” de forțele ruse. ”Irpin, Bucha, Gostomel și întreaga regiune Kiev au fost eliberate de invadator”, a declarat adjunctul ministrului ucrainean al apărării, Hanna Maliar, într-o postare pe Facebook.

Armata ucraineană a recăpătat în ultimele zile controlul asupra suburbiilor din jurul capitalei, care a rămas sub control guvernamental. NATO este, de asemenea, îngrijorată de potențialele atacuri sporite, în special în sud și est, a spus șeful alianței.

"Deci, aceasta nu este o retragere reală, ci mai degrabă o schimbare a strategiei. se vor concentra mai mult pe sud și est", a adăugat el.

×
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close