Antena 3 CNN International News Macron respinge utilizarea termenului ”genocid” pentru a descrie atrocitățile rusești din Ucraina

Macron respinge utilizarea termenului ”genocid” pentru a descrie atrocitățile rusești din Ucraina

Președintele francez Emmanuel Macron a refuzat să descrie acțiunile Rusiei în Ucraina drept ”genocid” într-un interviu de televiziune acordat postului public France 2.

Macron respinge utilizarea termenului ”genocid” pentru a descrie atrocitățile rusești din Ucraina
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    13 Apr 2022   •   13:02

Întrebat dacă el, la fel ca președintele american Joe Biden, ar folosi termenul „genocid” pentru uciderea ucrainenilor de către armata rusă, Macron a spus: „Aș fi atent cu astfel de termeni deoarece aceste două popoare sunt frați”

„Vreau să încerc în continuare, pe cât pot, să opresc acest război și să reconstruiesc pacea. Nu sunt sigur că o escaladare a retoricii servește acestei cauze”, a adăugat el.

„Ceea ce putem spune cu siguranță este că situația este inacceptabilă și că acestea sunt crime de război. Trăim prin crime de război fără precedent pe pământul nostru – pământul nostru european.”

Președintele Franței, care candidează în prezent la președenție, a menționat și cooperarea Franței cu Ucraina pentru a investiga presupusele crime de război.

„Rusia a început unilateral un război extrem de brutal, acum s-a stabilit că armata rusă a comis crime de război și acum trebuie să-i  găsim pe cei responsabili”, a spus Macron.

Biden a spus marți că atrocitățile descoperite în Ucraina sunt calificate drept genocid, spunând că ”este din ce în ce mai clar că Putin încearcă pur şi simplu să şteargă ideea însăşi de a putea fi ucrainean”.

Desemnarea SUA nu are nicio ramificație legală, dar are o greutate semnificativă, deoarece Biden încearcă să aducă țările în spatele unei strategii de izolare și pedepsire a Moscovei.

Alți lideri mondiali, precum Boris Johnson din Marea Britanie și Andrzej Duda din Polonia, au folosit și cuvântul „genocid” pentru a descrie acțiunile Rusiei în Ucraina.

×
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close