Antena 3 CNN International News Rezultatele referendumurilor din Ucraina | Ocupanţii ruşi anunţă că peste 90% dintre ucraineni au votat pentru alipirea la Rusia

Rezultatele referendumurilor din Ucraina | Ocupanţii ruşi anunţă că peste 90% dintre ucraineni au votat pentru alipirea la Rusia

După numărarea completă a voturilor de la referendumurile organizate de ocupanţii ruşi în regiunile din sudul şi estul Ucrainei, aşa-zisele autorităţi au anunţat că peste 90% dintre ucraineni au votat pentru alipirea la Rusia.

Rezultatele referendumurilor din Ucraina | Ocupanţii ruşi anunţă că peste 90% dintre ucraineni au votat pentru alipirea la Rusia
Sursa foto: Hepta | Abaca Press
de Alin Tarnovschi    |    28 Sep 2022   •   11:36

Potrivit CNN, liderul autoproclamatei Republici Donetsk, Denis Pushilin, a anunţat pe Telegram că 99,23% dintre voturile de la referendum au fost pentru alipirea regiunii la Rusia.

La Lugansk, Elena Elena Kravchenko, şefa comisiei electorale a autoproclamatei Republici Lugansk, a declarat că 98,42% dintre voturi au fost în favoarea moţiunii.

În Herson, 87,05% dintre voturi au fost pentru alipirea la Federaţia Rusă, în timp ce la Zaporojie, şeful comisiei electorale a anunţat că 93,11% dintre voturi au fost pentru alipire.

Referendumurile, organizate de autorităţile pro-ruse în cele patru regiuni din Ucraina după ce acestea au fost ocupate de forţele armate ruse, nu sunt recunoscute de guvernele occidentale.

Într-un comunicat publicat astăzi, Ministerul de Externe din Ucraina a anunţat că "referendumurile false arată dispreţul Rusiei pentru toţi cei care au cerut diplomaţie".

×
Subiecte în articol: Ucraina referendum Donetsk Lugansk Herson
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close