Antena 3 CNN International News Rușii au intrat în Severodonețk și avansează spre centru. Kievul recunoaște că trupele Moscovei controlează "parțial" orașul

Rușii au intrat în Severodonețk și avansează spre centru. Kievul recunoaște că trupele Moscovei controlează "parțial" orașul

O parte a orașului Severodonețk din estul Ucrainei este deja sub controlul armatei ruse, ale cărei trupe "avansează treptat" spre centrul localității.

Rușii au intrat în Severodonețk și avansează spre centru. Kievul recunoaște că trupele Moscovei controlează "parțial" orașul
Sursa foto: Twitter @lesiavasylenko
de Adrian Iclozan    |    31 Mai 2022   •   10:34

O declarație în acest sens a fost făcută, marți, de Serghei Gaidai, șeful administrației militare a Kievului în regiunea Lugansk.

Gaidai a insistat că rușii încă nu au controlul asupra întregului oraș.

"Situația este extrem de complicată. Din păcate, o parte a orașului Severodonețk este deja controlată de armata rusă. Rușii au raportat în urmă cu câteva zile că au capturat întregul oraș. Nu este cazul, sunt băieții noștri acolo iar rușii  nu se pot mișca liber", a spus oficialul ucrainean.

El a arătat că trupele Moscovei nu controlează ruta Lîsîceansk - Bakhmut, pe care însă o bombardează intens, și s-a declarat sceptic în privința posibilității ca Severodonețk să fie complet încercuit de forțele invadatoare.

Gaidai a spus că nu crede că există riscul ca trupele să încercuiască Severodonețk, deși luptele continuă în oraș.

În capcană la Severodonețk

Aproximativ 15.000 de civili se află încă în Severodonețk iar evacuarea acestora este în prezent suspendată din cauza pericolului, a menționat guvernatorul regional. 

Livrarea de ajutoare umanitare este posibilă doar în apropiere de Lîsîceansk și Hirske, în sud, spune Serghei Gaidai.

El mai arată că civilii aflați în oraș se tem de răzbunarea rușilor și că trupele inamice planifică o operațiune "de curățare" în jurul Severodonețk, fiind mobilizat în acest sens un batalion rusesc dotat cu aruncătoare de flăcări.

"Pur și simplu nu le pasă" de victime, a comentat oficialul ucrainean.

Un jurnalist francez, ucis în bombardamentele efectuate de ruși la Severodonețk

El a mai menționat că în urma ultimelor lupte, două persoane au fost ucise și alte trei au fost rănite în apropiere de Lîsîceansk, dar că nu poate fi estimat, momentan, numărul morților din Severodonețk din ultimele două zile. 

Potrivit lui Gaidai, restul regiunii Lugansk aflat încă sub control ucrainean este supus unui "bombardament total".

Un jurnalist francez a fost ucis în Lugansk în timpul bombardamentelor rusești.

Frederic Leclerc-Imhoff (foto următoare), corespondent al postului BFMTV, a murit luni, în ​​timp ce relata despre evacuarea civililor din oraș.

"Jurnalistul Frederic Leclerc-Imhoff se afla în Ucraina pentru a arăta realitatea războiului. Aflat la bordul unui autobuz umanitar, alături de civili forțați să fugă pentru a scăpa de bombele ruse, a fost lovit mortal", a comunicat președintele francez Emmanuel Macron într-un mesaj pe Twitter.

Foto principală: efectele bombardamentelor în Severodonețk

×
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close