Antena 3 CNN Actualitate Media 30.000 de euro, pentru o fotografie falsă cu Hugo Chavez

30.000 de euro, pentru o fotografie falsă cu Hugo Chavez

30.000 de euro, pentru o fotografie falsă cu Hugo Chavez
Sursa foto: Foto: youtube.com
de M.Z.    |    25 Ian 2013   •   09:49

Fotografia falsă cu preşedintele venezuelean Hugo Chavez, publicată ieri într-un ziar spaniol, i-a fost oferită spre vânzare unei alte publicaţii, la preţul de 30.000 de euro.

Redactorul-şef al publicaţiei spaniole El Mundo, Pedro Ramirez, a spus într-un mesaj postat pe contul său de Twitter că a refuzat acea fotografie, care i-a fost propusă de "o agenţie" în schimbul sumei de "30.000 de euro", potrivit Mediafax.

Guvernul venezuelean a ameninţat joi cu un proces, după ce cotidianul spaniol El Pais a publicat ieri, pe prima pagină, o fotografie falsă cu preşedintele Hugo Chavez, care a declanşat furia Caracasului.

Ziarul spaniol El Pais a publicat joi, pe prima pagină, o fotografie a unui pacient intubat, pe patul de spital, prezentat ca fiind Hugo Chavez, imagine care s-a dovedit a fi un fals, potrivit conducerii publicaţiei.

Imaginea a fost furnizată de agenţia de presă Gtres Online - specializată în ştiri mondene, potrivit cotidianului El Pais, şi i-a fost prezentată ca fiind a lui Hugo Chavez, spitalizat de o lună şi jumătate în Cuba, după ce cancerul de care suferea a recidivat.

Potrivit unui mesaj publicat de ministrul Informaţiilor din Venezuela, Ernesto Villegas, pe contul său de Twitter, fotografia - "pe cât de falsă pe atât de grotescă" - a fost extrasă dintr-o înregistrare video realizată în cursul unei intervenţii chirurgicale pe o altă persoană (un pacient suferind de acromegalie), difuzată pe Youtube la 6 august 2008.

Preşedintele Venezuelei este internat de şapte săptămâni în Cuba, după ce a fost operat de cancer în zona pelvină.







×
Subiecte în articol: Hugo Chavez
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close