x close

Cum îngrijeşti Crăciuniţa, floarea care împodobeşte sărbătorile de iarnă

de A.M.P    |    06 Dec 2019   •   09:57
Cum îngrijeşti Crăciuniţa, floarea care împodobeşte sărbătorile de iarnă 482 Foto: Pixabay

Cum îngrijeşti Crăciuniţa. Florea Crăciunului, Poinsettia sau Euphorbia pulcherrima este o plantă uşor de îngrijit şi deosebit de aspectuoasă. Pentru cei care au la activ şi experienţe mai puţin plăcute pare o exagerare, însă Crăciuniţa chiar poate rezista ani de zile în apartament, dacă suntem atenţi la câteva detalii.

Cum îngrijeşti Crăciuniţa. Îţi atrage atenţia imediat ce ai zărit-o în raftului magazinului, însă poate să nu reziste până în ziua de Crăciun dacă faci greşeli în îngrijirea ei. Prima ar fi că nu alegi ce trebuie. Desi arată bine la florărie sau la standul din supermarket, va trebui să te orientezi şi să nu pleci acasă cu o plantă care a stat în curent, aproape de ieşire, şi care deja poate fi compromisă. Florea Crăciunului este foarte sensibilă la curenţii de aer şi la mutări, aşa că ai grijă şi când îi alegi locul în casă, scrie Adevarul.

Este o plantă care iubeşte lumina şi căldura, însă nu în exces şi nu aerul uscat. O poţi poziţiona chiar şi în apropierea caloriferului, dacă ai grijă să ai prin preajmă şi un umidificator. Dacă în restul anului i-ai găsit un loc potrivit pe balcon, în semi-umbră, odată cu instalarea sezonului rece va trebui să ai grijă ca temperatura să nu scadă sub 15 grade, altfel vei observa că frunzele îşi pierd din vitalitate şi uşor-uşor o părăsesc.

La fel se întâmplă şi dacă o uzi în exces, umiditatea şi mucegaiul la rădăcini fiind cel mai mare inamic. Ud-o cu foarte puţină apă în fiecare zi sau la câteva zile cu o cantitate potrivită, în ghiveci, nu în tăviţă, pentru a nu favoriza putrezirea rădăcinilor.

Dacă vrei să înflorească de Crăciun (deşi la Floarea Crăciunului frunzele roşii sunt spectaculoase, nu florile), va trebui să iei în calcul faptul că timp de 12 ore pe zi nu are nevoie de lumină, nici de cea artificială, aşa că o poţi umbri cu o cutie din carton sau o poţi poziţiona într-o cameră întunecată.

 

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati