Antena 3 CNN Life Oameni 10 celebrităţi care au murit sărace

10 celebrităţi care au murit sărace

10 celebrităţi care au murit sărace
09 Ian 2014   •   16:10

Istoria este plină de povești cu celebrități și artiști care și-au cheltuit întreaga avere pe un stil de viață foarte extravagant și au rămas cu nimic atunci când cariera s-a stins. Este de asemenea plină de oameni care au devenit celebri doar postum, obținând milioane dupa moarte, dar trăind întreaga viață în sărăcie și obscuritate. Iată o listă a 10 victime ale celebrității:

1. Sammy Davis Jr. (1925–1990)

Sammy Davis Jr. a fost un artist legendar. A fost un actor de film și de teatru genial, dansator de step și cântăreț care a spart bariera rasială în anii `50 și a devenit unul dintre cei mai cunoscuți artiști ai lumii, devenind membru al Rat Pack, alături de Frank Sinatra, printre alții. Cu toate acestea, deși a câștigat 50 de milioane de dolari în timpul vieții, în momentul morții cauzate de cancer, la 16 mai 1990, Davis era dator cu peste 15 milioane de dolari. Explicația se leagă de scăderea popularității sale în anii `60 și abuzul de substanțe interzise. Davis a trăit o viață foarte extravagantă. Cheltuia banii mai repede decât îi făcea, datoria acumulată crescând constant.

2. Joe Louis (1914–1981)

Joe Louis a deținut titlul suprem în box, la categoria grea, între 1937 și 1949, cea mai lungă perioadă din istorie. Louis a devenit astfel unul dintre cei mai apreciați boxeri din istoria SUA. Din păcate, succesul său sportiv nu i-a adus securitatea financiară. Deși a obținut aproximativ 4,6 milioane de dolari, Joe Louis a primit efectiv doar 800.000 de dolari, bani pe care i-a dăruit familiei, prietenilor, i-a donat armatei SUA și i-a investit în afaceri proaste. Autoritățile americane au considerat taxabile veniturile obținute din activitățile caritabile organizate de boxer și au continuat să-l preseze după Al Doilea Razboi Mondial. Louis a devenit un simplu wrestler în Caesars Palace din Las Vegas. În ultimii ani de viata, a suferit o cădere fizică din cauza cocainei, a fost internat într-un spital psihiatric timp de cinci luni și a considerat că exista un complot împotriva sa. S-a stins din viață pe 12 aprilie 1981.

3. Bela Lugosi (1882-1956)

Bela Lugosi a trecut de la o fulminantă cariera în teatrul maghiar la a fi unul dintre cei mai buni actori de personaje negative de la Hollywood, apărând în capodopere precum cele din 1931: Dracula, Son of Frankenstein și White Zombie. Pentru o generație întreagă de cinefili, Lugosi era întruchiparea perfectă a filmelor horror din anii `20 și `30. Din păcate, producatorii s-au limitat în a-i oferi numai acest gen de roluri. De asemenea, accentul puternic s-a dovedit a fi un impediment în cariera lui Lugosi. A fost afectat și de consumul de droguri și de faptul că Universal a renunțat o perioada în a mai produce filme horror. Deja în anii `50, Bela Lugosi trăia în sărăcie, apărând în filmul Plan 9 from Outer Space, considerat unul dintre cele mai proaste din istorie. Actorul a murit la 73 de ani, pe 16 august 1956.

Continuarea pe historia.ro

×
Parteneri
Preşedintele Iranului, găsit mort în elicopterul prăbuşit
x close