Antena 3 CNN Life Oameni 5 aspecte pe care să le iei în considerare când închiriezi un apartament

5 aspecte pe care să le iei în considerare când închiriezi un apartament

Mutarea reprezintă întotdeauna o etapă emoționantă, indiferent de motivul pentru care alegi o nouă locuință.

5 aspecte pe care să le iei în considerare când închiriezi un apartament
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Iun 2022   •   16:42

Astăzi, din ce în ce mai multe persoane optează pentru a locui în chirie. Acest lucru le oferă libertate de mișcare, mai ales dacă plănuiesc să se mute din oraș sau chiar din țară într-un viitor apropiat.

Dacă locuiești în zona Bacăului și ești în căutarea apartamentului perfect, avem câteva sfaturi pentru tine, care te vor ajuta să alegi un apartament cu chirie in Bacau. Citește în continuare și descoperă cinci aspecte pe care trebuie să le iei în considerare când închiriezi un apartament. Te vor ajuta să economisești timp și bani!

Vizualizează cât mai multe anunțuri online

Pentru a economisi timp și pentru a găsi apartamentul dorit înainte de a-ți pierde răbdarea, cel mai bine este să vizualizezi cât mai multe anunțuri online.

Astfel, vei putea selecta exact ofertele care corespund cerințelor tale și vei putea contacta proprietarul sau agenția care se ocupă de intermediere. Dacă ai mai închiriat până acum o locuință, știi că uneori poți merge la vizionare fără să știi exact la ce să te aștepți.

În schimb, dacă ai ales personal apartamentul, vei putea vedea dacă imaginile și descrierea corespund și îl vei putea închiria pe loc.

Bugetul de care dispui

În momentul în care hotărăști să închiriezi un apartament, este bine să stabilești suma minimă și suma maximă pe care ai putea să le plătești.

Este posibil ca la începutul căutărilor să vizionezi doar apartamente mai ieftine, dar care nu te mulțumesc pe deplin. În această situație, va trebui să accepți să vizionezi și apartamente mai scumpe, care se încadrează în bugetul maxim stabilit.

Locația

Unii oameni nu au pretenții când vine vorba despre locație, ci își doresc o locuință liniștită, care să le ofere tot confortul. Totuși, îți recomandăm să alegi un apartament care să fie amplasat într-o locație ideală pentru nevoile tale.

Poți închiria o locuință foarte aproape de birou, dacă intenționezi să rămâi la același job măcar pentru perioada în care vei închiria apartamentul. În cazul în care ai copii, ar fi bine ca apartamentul să fie situat într-o zonă cu școli bune.

De asemenea, dacă nu vrei să depinzi de mașina personală, alege o locuință amplasată lângă stații ale mijloacelor de transport în comun și aproape de centre comerciale. Hobby-urile sunt importante, astfel că poți lua în considerare închirierea unui apartament lângă o sală de fitness, lângă un teren de tenis, aproape de un bazin de înot sau de o sală de dansuri.

Mobilat sau nemobilat

Există situații în care apartamentele mobilate disponibile nu sunt pe placul tău, iar proprietarii nu acceptă compromisuri. Dacă plănuiești să stai în chirie pe o perioadă mai lungă și dacă ai buget la dispoziție, poți opta pentru un apartament nemobilat sau doar utilat.

Astfel, vei putea cumpăra piesele de mobilier dorite, pentru a beneficia de tot confortul necesar. Atunci când te vei muta, fie le vei lua cu tine în noua locuință, fie proprietarul îți va plăti contravaloarea lor și se va bucura de un apartament complet mobilat.

Dacă sunt acceptate animale de companie

Este bine să știi că unii proprietari nu acceptă animale de companie sau sunt de acord doar cu animăluțe mici, așa cum sunt unele specii de papagali sau hamsterii.

Astfel, cel mai bine este să aduci în discuție acest aspect înainte să mergi la vizionare, pentru a economisi timp și pentru a nu rata șansa de a închiria un alt apartament.

Așadar, dacă plănuiești să închiriezi un apartament, îți recomandăm să ții cont de aceste cinci aspecte de bază, ca să îți fie mai ușor să cauți și să alegi locuința ideală.

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close