Antena 3 CNN Life Oameni 6 noutăți pe care le aduce seria iPhone 13

6 noutăți pe care le aduce seria iPhone 13

Apple a lansat în toamna anului trecut seria iPhone 13, formată din trei modele de telefoane: iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro și iPhone 13 Pro Max.

6 noutăți pe care le aduce seria iPhone 13
Sursa foto: Shutterstock
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Mar 2022   •   15:51

Succesul nu s-a lăsat așteptat prea multă vreme. Doar în perioada sărbătorilor de iarnă, compania din Cupertino a reușit să vândă peste 40 de milioane de unități. 

Telefoanele sunt disponibile și în România, iar dacă ești fan Apple sau vrei să renunți la universul Android, iată șase motive pentru care ar trebui să iei în calcul iPhone 13.

  1. Îmbunătățiri la nivelul camerei foto

Dacă îți place să faci multe poze cu telefonul, seria iPhone 13 nu te va dezamăgi. Toate modelele lansate vin cu îmbunătățiri la nivelul camerei foto, în comparație cu seria precedentă. iPhone 13 și iPhone 13 mini au un senzor principal mai larg, care captează cu 47% mai multă lumină. Modelele Pro și Pro Max vin cu și mai multe îmbunătățiri: senzor principal mai mare, zoom optic puternic și capabilități foto de noapte excelente. S-a lucrat mult la partea de hardware a camerelor foto, iar rezultatele sunt excelente. Așadar, dacă ești în căutarea unui camera phone, iPhone 13 este una dintre cele mai bune alegeri în acest moment.

  1. Modul Cinematic

Rămânem în zona camerelor, iar Apple a introdus o funcție nouă pe telefoanele sale, de data aceasta pentru filmare. Este vorba despre modul Cinematic, care te va ajuta să obții cadre în stilul Hollywood. Prin activarea acestei funcții, personajul din centrul imaginii iese în evidență, iar fundalul este blurat. Lucrurile devin și mai interesante! În momentul în care persoana pe care o filmezi se uită spre altcineva, focusul se mută automat. Poți comuta și manual obiectele sau personajele care dorești să îți apară clare, în funcție de ceea ce vrei să scoți în evidență. Cu toate că e foarte distractiv, acest mod Cinematic nu este totuși perfect. Ești limitat la rezoluție 1080p și nu funcționează în 4K.

  1. Mai mult spațiu de stocare

Dacă ai avut un model de bază de la iPhone, cu siguranță că te-ai confruntat cu probleme cu spațiul de stocare. Anul trecut, iPhone 12 și iPhone 12 mini aveau o capacitate de doar 64GB. La seria 13 lucrurile nu mai stau la fel. Chiar și modelele mai accesibile ca preț au cel puțin 128GB. În cazul în care produci conținut foto-video cu telefonul, iPhone 13 Pro și iPhone 13 Pro Max vin și în variante cu 1TB de spațiu de stocare. Bineînțeles că și prețul este unul pe măsură, iar aceste modele ajung să valoreze aproape cât un MacBook.

  1. Procesor performant

După cum probabil știi deja, când Apple lansează un telefon nou, procesoarele folosite depășesc cam tot ce este pe piață la capitolul performanțe. Așa se întâmplă și în cazul noului chipset A15 Bionic. Cu toate că nu este cu mult peste A14 Bionic în testele sintetice, diferența există și poate fi observată în timpul jocurilor sau al multitaskingului și cel mai bine în cazul modului de filmare Cinematic. Noul procesor este folosit pe toate telefoanele din seria iPhone 13, așa că te vei bucura de aceleași performanțe, indiferent că folosești varianta mini sau Pro Max.

  1. Rata de refresh a ecranului de 120Hz

Mai bine mai târziu decât niciodată. Telefoanele Android au de câțiva ani rate de refresh ale ecranului de 120Hz și chiar mai mari. Apple o aduce în sfârșit pe modelele iPhone 13 Pro și 13 Pro Max, iar ecranul devine mai fluid în timpul folosirii. Din păcate, modelele de bază, iPhone 13 și 13 mini, vin cu ecrane OLED cu rată de refresh de 60Hz, ceea ce nu îi va încânta prea tare pe pasionații de jocuri pe telefon.

  1. Durată de viață a bateriei mai mare

Apple a pus baterii mai mari pe telefoanele din seria iPhone 13. Nu a dezvăluit capacitatea acestora, ci doar orele de conținut video pe care le pot reda. Astfel, modelul mini asigură 17 ore de playback video, în timp ce modelul Pro Max ajunge la 28 de ore. De asemenea, procesorul A15 Bionic are un consum mai mic de energie, așa că noua serie de telefoane aduce îmbunătățiri și la acest capitol. Un minus ar fi reprezentat de viteza de încărcare, care se face la 20W prin fir și la 15W cu MagSafe. De asemenea, știi deja, telefoanele nu vin cu încărcător în cutie.

Acestea sunt principalele noutăți pe care le aduce seria iPhone 13 și motivele care te-ar putea face să alegi un astfel de telefon. Decizia finală îți aparține, dacă merită upgrade-ul sau mai aștepți până la lansarea din toamnă a seriei iPhone 14.

 

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close