Antena 3 CNN Life Oameni Acoperișuri metalice, avantaje și dezavantaje

Acoperișuri metalice, avantaje și dezavantaje

Acoperișurile metalice sunt la mare căutare, oferind un echilibru perfect între protecție și estetică.

Acoperișuri metalice, avantaje și dezavantaje
de Georgiana Adam    |    26 Ian 2022   •   15:57

Popularitatea acestui tip de învelitoare a crescut masiv într-un timp relativ scurt – a fost inventată de finlandezi în anii 1980 și a ajuns rapid cunoscută în întreaga lume pentru aspectul plăcut, rezistența mare și prețul scăzut.

Astăzi vom vorbi despre avantajele și dezavantajele acoperișurilor metalice. La final articolului vei înțelege de ce sunt atât de populare țiglele metalice și vei putea lua cea mai bună decizie cu privire la acoperișul casei tale.

Care sunt avantajele acoperișurilor metalice

Creșterea popularității acoperișurilor metalice a fost susținută și de numărul din ce în ce mai mare de producători (printre care și Novatik) care au decis să aducă pe piață acest tip de învelitoare. Fiecare producător a combinat diverse metale, cum ar fi oțelul galvanizat, cuprul sau aluminiul pentru a obține cea mai bună învelitoare. Iată care sunt principalele avantaje pe care acoperișurile metalice le au:

  • Durabilitate în timp: un acoperiș metalic are o durată de viață de aproximativ 50-60 ani. O viață de om, am putea spune. Dacă alegi un acoperiș metalic, vei investi de fapt în protecția și confortul casei pentru tot restul vieții.

  • Întreținere minimală: acoperișul metalic nu presupune o întreținere deosebită sau costisitoare. Este de ajuns să îl verifici periodic și să cureți depunerile de frunze, zăpadă sau impurități.

  • Greutatea redusă: un acoperiș metalic nu îngreunează structura de rezistență și va fi mult mai ușor de montat datorită greutății sale reduse.

  • Rezistență: acoperișul metalic are o rezistență deosebită la foc, intemperii și condiții meteo extreme, nu este predispus la rugină sau la formarea mușchilor.

  • Estetică: acoperișul are un rol estetic pentru orice locuință, iar din acest punct de vedere, țiglele metalice reprezintă cea mai bună opțiune. Această învelitoare se găsește în diverse forme, culori și grosimi, fiind potrivită pentru orice tip de casă, cu orice fel de stil arhitectural.

Care sunt dezavantajele unui acoperiș metalic

Există și câteva dezavantaje pe care le are acoperișul metalic:

  • Termorezistență scăzută: În cazul condițiilor de mediu extreme, cum ar fi ger, acoperișul metalic nu oferă o protecție chiar atât de mare așa cum o fac alte tipuri de învelitori, deci confortul la interior ar putea fi afectat. Din fericire, acest dezavantaj poate fi eliminat rapid printr-o izolare suplimentară a acoperișului.

  • Protecție fonică redusă: acoperișul metalic nu îți oferă nici o izolare fonică prea bună, însă din nou, soluția este izolarea suplimentară a acoperișului.

  • Decolorarea: o altă problemă cu care te vei confrunta după o anumită perioadă (10-20 ani) este decolorarea țiglelor metalice, mai ales dacă locuiești într-o zonă cu mult soare. Partea bună este că acoperișul metalic poate fi recondiționat ușor, prin vopsire.

În concluzie, acoperișurile metalice reprezintă soluția ideală pentru persoanele care caută o protecție ridicată și un confort sporit la interior.

Țiglele metalice sunt ieftine, ușor de montat și de întreținut, estetice și rezistente. Dacă ești în căutarea unui acoperiș, ar trebui să începi cu țiglele metalice.

Îți garantăm că vei ști din start că acest tip de învelitoare este cel mai potrivit pentru locuința ta.

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close