Antena 3 CNN Life Oameni Ahmed Marabet, musulmanul care a murit pentru a proteja dreptul la exprimare. "Nu toţi musulmanii sunt extremişti"

Ahmed Marabet, musulmanul care a murit pentru a proteja dreptul la exprimare. "Nu toţi musulmanii sunt extremişti"

Ahmed Marabet, musulmanul care a murit pentru a proteja dreptul la exprimare. "Nu toţi musulmanii sunt extremişti"
09 Ian 2015   •   13:50

În timp ce hashtagul #jesuischarlie este folosit de utilizatorii reţelelor de socializare pentru a-i comemora pe cei care au murit în atacul asupra publicaţiei Charlie Hebdo, un alt hashtag, #jesuisahmed, a început să capete popularitate printre internauţi.

#jesuisahmed
a fost conceput pentru le aminti oamenilor că un musulman a murit pentru a proteja dreptul la libertatea de exprimare.

Ahmed Marabet, un poliţist francez musulman în vârstă de 42 de ani, a fost împuşcat în cap de teroriştii care au atacat sediul publicaţiei de satiră Cherlie Hebdo. Este unul dintre cei 12 oameni care şi-au pierdut viaţa în cel mai sângeros atac terorist de pe teritoriul Franţei din ultimile cinci deceni.

Poliţistul Ahmed Merabet, care a încercat să îi oprească pe atacatori, fiind rănit în picior, a căzut la pământ şi, într-o ultimă încercare de a-şi salva viaţa, îi întreabă pe atacatori, cu mâinile ridicate deasupra capului: "Vrei să mă omori?"

Unul din terorişti îi spune: "Bine, şefule", apoi îi trage un glonţ în cap.

Momentul cutremurător a fost surprins de camerele de supraveghere din zonă:


Julien Casters din Maroc a fost prima persoană care a folosit hashtagul #jesuisahmed pe Twitter. „Este o mustrare pentru cei care stigmatizează Islamul şi o amintire a faptului că nu toţi musulmanii sunt extremişti”, a explicat Casters.

Vedeţi mai jos mesaje emoţionante ale celor care folosesc hashtagul #jesuisahmed:







×
Subiecte în articol: Charlie Hebdo #jesuischarlie
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close