Antena 3 CNN Life Oameni Amenajează-ți casa de vacanță pentru orice anotimp

Amenajează-ți casa de vacanță pentru orice anotimp

O casă de vacanță este un bun prilej de a evada de la oraș în weekend sau în zilele de concediu. Chiar dacă, în decursul unui an, poate nu stai foarte mult aici, este bine să-ți pregătești treptat casa ta de vacanță, pentru a te bucura de confortul ei oricând vrei.

Amenajează-ți casa de vacanță pentru orice anotimp
Sursa foto: Shutterstock.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Iun 2022   •   13:52

Construiește un foișor închis

Un foișor închis îți va fi extrem de util atunci când temperaturile de afară sunt scăzute sau în zilele în care sunt precipitații, dar vrei să te bucuri de utilitatea unei astfel de amenajări. În plus, poți avea unul fără să renunți la o formă anume, deoarece se vor găsi soluții ingenioase de închidere pentru fiecare tip de foișor.

Așadar, poți alege un foișor închis cu folie PVC, panouri transparente sau chiar un sistem special cu geamuri glisante. Acum poți mânca, juca jocuri sau purta conversații cu cei dragi aici, indiferent de vreme.

Asigură-te că ai confort termic

Dacă îți place să-ți petreci timpul la casa de vacanță în orice anotimp, sau ai ales să o folosești în regim de cazare ocazională, atunci este necesar să iei toate măsurile potrivite pentru asigurarea unui confort termic cât mai bun, fie vară, fie iarnă.

Pentru o astfel de casă, este bine să cauți soluții cu o întreținere minimă și cu un timp cât mai mic de încălzire a spațiului locuibil, dar și cu alte atuuri, cum ar fi un echipament util și în procesul de furnizare a apei calde. În acest sens, te poți orienta către o pompa de caldura aer-apa sau poți merge pe sistemele de încălzire clasice.

Este bine de reținut că un confort termic optim implică o izolație exterioară bună a pereților, respectiv a ferestrelor și ușilor, dar, nu în ultimul rând, a acoperișului casei.

Adoptă stilurile de design preferate

Genul de persoană care își dorește să evite monotonia? Perfect, până la urmă o casă de vacanță trebuie să vină cu elemente atractive de design interior, care să te deconecteze și să te facă să te simți bine.

Un mix de stiluri de design poate fi curajos, dacă nu ai deja un stil anume preferat, cum ar fi cel scandinav, shabby-chic sau industrial. Practic, cu un mix de stiluri vei obține un design interior fără reguli stricte și în care contează foarte mult ceea ce-ți dorești tu.

Desigur, mai contează și zona în care este poziționată casa ta de vacanță. De exemplu, o casă la munte înseamnă și combinarea unor elemente rustice din lemn, poate un living cu un mic șemineu și niște covoare cu textură moale.

Pavează-ți curtea și aleile din grădină

În funcție de stilul și dorințele tale, poți avea în vedere mai multe idei interesante. Îți poți pava curtea integral sau doar culoarul pe care intri cu mașina, respectiv alea principală a curții. Este recomandat să mai lași și spații cu pământ, poate chiar în diferite forme atractive, unde poți planta flori și arbuști ornamentali rezistenți tot timpul anului.

În privința pavării, aceasta poate fi realizată prin simpla turnare a unor straturi de beton, cu ajutorul cărămizii, pietrei cubice sau celei compozite.

Nu uita de aleile din spatele casei, dacă curtea ta se întinde și aici. În orice caz, să îți pavezi curtea este o măsură de care te vei bucura tot timpul anului, fiind o amenajare antiderapantă și cu rezistență bună în timp.

Instalează un sistem de supraveghere video

O casă de vacanță are nevoie de instalarea unui sistem de supraveghere cu camere video care să funcționeze 24/7. Pe piața de securitate, există foarte multe echipamente, standard sau complexe, care să se preteze nevoilor și bugetului tău.

Cel mai bine este să apelezi la recomandările unor specialiști, atât în alegerea sistemului de supraveghere, cât și în montajul acestuia. Astfel, vei evita posibile neplăceri de funcționare sau, în caz de erori, vei avea parte de consultanță.

Ținând cont de ideile de mai sus, dar și de alte preferințe personale, începe să-ți amenajezi casa de vacanță și să te bucuri de confortul ei în orice anotimp.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close