Antena 3 CNN Life Oameni Beneficiile echipamentelor stomatologice de top

Beneficiile echipamentelor stomatologice de top

Stomatologia este ramura medicală care a beneficiat spectaculos de dezvoltarea tehnologică a ultimilor ani.

Beneficiile echipamentelor stomatologice de top
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Iun 2022   •   13:43

Avantajele pentru pacient și medic sunt majore, pentru că oferă actului medical un standard fără precedent. Diagnosticarea afecțiunilor dentare și orale este mai precisă și mai ușor de realizat, iar tratamentul, bine suportat de către pacient.

Cumulate, aceste beneficii au sporit adresabilitatea și accesul unor categorii din ce în ce mai largi de persoane la tratamente dentare și ortodontice, pentru că pot fi rezolvate mai simplu probleme dificile, chiar imposibile nu cu foarte mult timp în urmă. Deși medicul joacă rolul principal, echipamentele performante îi pun în valoare adevăratul potențial.

Precizie și eficiență

Tehnica necesară utilizată depinde de ramura medicinei dentare practicate de medic, dar unele aparate și dispozitive sunt utile în orice cabinet stomatologic, tocmai ca urmare a versatilității acestora. Toate procedurile practicate de medicii stomatologi implică realizarea unor manevre de mare precizie. În aceste condiții, stomatologul are nevoie, în primul rând, de posibilitatea unei vizualizări clare și mărite a structurii dinților și țesuturilor moi, iar pentru aceasta suportul oferit de aparatura performantă este esențial.

Unul dintre instrumentele care nu pot să lipsească dintr-un cabinet stomatologic performant este așa numitul scanner cabinet. Extrem de confortabil, atât pentru pacient, cât și pentru medic, ușor de utilizat, având o viteză foarte mare de scanare și capacitatea de a identifica și corela rapid imaginile, acest sistem realizează o amprentare digitală foarte precisă și rapidă. În plus, poate realiza fotografii HD care evidențiază cele mai mici detalii ale câmpului scanat, utile și necesare medicului și atât pentru diagnosticare, cât și pentru a monitoriza evoluția pacientului.

Scanerul permite amprentarea digitală și elimină manevrele dificile și prelungite, care implică utilizarea de mulaje, este net superioară amprentării clasice, limitează numărul și durata vizitelor pacienților și permite realizarea unui număr foarte mare de lucrări de implantologie, protetică și ortodonție.

Performanțe în ortodonție și protetică

Un beneficiu suplimentar pe care îl are tehnica de ultimă generație este acela că permite medicului să abordeze în același cabinet strategii medicale diferite, în funcție de nevoile pacientului. Scanerul stomatologic poate fi la fel de util în rezolvarea unor intervenții ortodontice, dar și pentru realizarea unor proceduri protetice, fie că este vorba despre implanturi cu punți dentare, eliminând etapa mulajelor, dar și materialele și consumabilele necesare pentru realizarea acestora. Acesta este doar un exemplu, dar nici pe departe singurul.

Tehnologia permite realizarea unei importante economii de materiale consumabile, iar costurile intervenției pentru pacient scad sau pot fi redirecționate și investite către utilizarea unor procedee și materiale de clasă superioară, fie că este vorba despre consumabile sau structuri atașate implanturilor.

Prin amprentare digitală, fidelitatea pe care o au protezele, fațetele, gutierele și altele atinge un nivel maxim pentru fiecare pacient în parte, oferind totodată și posibilitatea realizării unor intervenții ample, structurale, într-un timp foarte scurt.

Aflux de pacienți asigurat

Indiferent care sunt problemele medicale pe care le au, pacienții aleg mereu serviciile medicale care le oferă încredere, siguranță și obținerea unor rezultate bune și foarte bune, iar dotarea tehnică este întotdeauna un criteriu important de selecție.

Un cabinet bine dotat poate să ofere o gamă completă de terapii, de la cele de ordin estetic, până la cele de protetică dentară, se poate adapta rapid, de la cele destinate copiilor la cele pentru adulți sau le poate oferi pe amândouă. Un cabinet care are un standard foarte ridicat din punct de vedere al aparaturii și posibilităților de tratament va avea cu certitudine rezultate bune și foarte bune și pacienți mulțumiți, iar acest fapt este de natură să aducă un flux constant pacienți.

Profesioniștii în domeniu știu că nu prețul total al serviciilor este primul criteriu la care se raportează pacientul, ci calitatea actului medical și garanția unor lucrări stomatologice de calitate. Și nimic din toate acestea nu se poate realiza fără o dotare la cele mai înalte standarde.

Este important de menționat faptul că furnizorii de echipamente medicale stomatologice performante oferă și soluții de finanțare, astfel că dotarea cabinetelor nu a fost niciodată mai accesibilă.

Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile pe care le poate aduce tehnologia modernă într-un cabinet stomatologic, fie că este vorba despre pacienții care apelează la servicii cu scop preventiv sau terapeutic.

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close