Antena 3 CNN Life Oameni Ce simte un copil cu autism. Poezia impresionată compusă de un băiat de 10 ani. „Să fii ciudat înseamnă să fii diferit, iar să fii diferit este minunat”

Ce simte un copil cu autism. Poezia impresionată compusă de un băiat de 10 ani. „Să fii ciudat înseamnă să fii diferit, iar să fii diferit este minunat”

Ce simte un copil cu autism. Poezia impresionată compusă de un băiat de 10 ani. „Să fii ciudat înseamnă să fii diferit, iar să fii diferit este minunat”
Sursa foto: Foto: Pixabay
19 Apr 2016   •   16:16

Benjamin Giroux nu este un copil care să-și poată exprima cu ușurință sentimentele.

„Când îl întrebăm cum a fost la școală, primim răspunsuri monosilabice”, spune tatăl lui Benjamin.

Însă pe 7 aprilie, băiețelul de 10 ani, care suferă de sindromul Asperger – o formă de autism – s-a întors acasă mai încântat decât oricând. Pentru a sărbători Luna Poeziei, profesoara lui Benjamin le-a încredințat elevilor o temă specială. I-a rugat să compună o poezie despre ei. Fiecare vers al poeziei trebuia să înceapă cu termenul „sunt”.

Imediat ce a intrat în casă, Benjamin s-a așezat la masa din bucătărie și a început să scrie. Nu și-a ridicat privirea din foaie până când nu a terminat. Câteva ore mai târziu, le-a arătat poezia părinților săi.

„Sunt ciudat, sunt nou. Mă întreb dacă și tu ești la fel”. Așa și-a început Benjamin poezia.

„Mă simt ca și cum aș pluti în spațiu, pot să ating stelele, dar simt că locul meu nu e aici”, a continuat băiatul.

„La început, am fost triști pentru că am realizat că Benjamin se simte izolat, neînțeles și ciudat la școală. Dar pe măsură ce am continuat să citim poezia, am priceput că și el înțelege că toți oamenii sunt ciudați în felul lor”, a explicat tatăl lui Benjamin.

„Sunt ciudat, sunt nou, înțeleg că și tu ești la fel”, mai spune Benjamin în poezie.

Benjamin ar fi trebuit să citească poezia în fața clasei, în ziua următoare, dar asta nu s-a mai întâmplat. Când s-a trezit, pe 8 aprilie, a fost cuprins de anxietate și a rămas acasă.

Nu credea că poezia lui e suficient de bună pentru a fi citită cu voce tare, dar tatăl lui a postat-o pe Facebook. Poezia a fost apoi distribuită de Asociația Națională de Autism. Zeci de mii de oameni și-au exprimat susținerea pentru băiat.

„Ben a compus această poezie ca să-I facă pe oameni să înțeleagă că a fi ciudat înseamnă să fii diferit, iar a fi diferit este minunat. Oamenii nu ar trebui să se teamă de ceea ce sunt. Sunt un tată mândru”, a mai spus Sonny Giroux.

Sursă: today.com

 

×
Subiecte în articol: autism poezie
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close