Antena 3 CNN Life Oameni "Cu un spirit duios şi entuziasm, ea vorbeşte cu publicul prin intermediul muzicii sale". Pianistă din România, premiată în Marea Britanie

"Cu un spirit duios şi entuziasm, ea vorbeşte cu publicul prin intermediul muzicii sale". Pianistă din România, premiată în Marea Britanie

"Cu un spirit duios şi entuziasm, ea vorbeşte cu publicul prin intermediul muzicii sale". Pianistă din România, premiată în Marea Britanie
Sursa foto: Foto: alexandradariescu.com
14 Noi 2013   •   13:20
Pianista de origine română Alexandra Dăriescu se află printre câştigătoarele ediţiei din acest an a Women of the Future Awards.

Competiţia naţională desfăşurată anual în Marea Britanie premiază cele mai talentate femei tinere, ce reprezintă un model pentru generaţiile viitoare.

Alexandra Dăriescu este câştigătoarea secţiunii Art and Culture, fiind singurul artist nominalizat anul acesta din afara Marii Britanii, informează Mediafax.

Women of the Future Awards este cel mai mare program naţional din Marea Britanie de premiere a celor mai talentate femei cu vârsta sub 35 de ani.

Premiile Women of the Future recunosc meritele unor tinere femei care îşi desfăşoară activitatea în nouă domenii, inclusiv arte şi cultură, ştiinţe, business, media şi tehnologie.

Alexandra Dăriescu, în vârstă de numai 27 de ani, este prima pianistă din România care a urcat pe scena Royal Albert Hall, pentru a concerta alături de Orchestra Filarmonicii Regale din Londra.


"Cu un spirit duios şi entuziasm, ea vorbeşte cu publicul prin intermediul muzicii sale", spunea Rosemary Johnson, directorul executiv al Orchestrei Filarmonicii Regale din Londra.

Alexandra Dăriescu s-a născut în România, a studiat la Iaşi, la Şcoala Pocklington şi la Colegiul de Muzică Royal Northern din Marea Britanie. A absolvit, în anul 2008, cu Medalia de Aur, cea mai mare distincţie oferită de colegiu.

Considerată de BBC Music Magazin "o stea în devenire", Alexandra Dăriescu a debutat la prestigioasa Carnegie Hall din New York. De atunci, susţine în mod constant concerte în Marea Britanie, cu ansambluri precum Royal Philharmonic Orchestra şi Royal Liverpool Philharmonic Orchestra, BBC Symphony Orchestra, BBC National Orchestra of Wales, şi colaborează cu unii dintre cei mai importanţi dirijori ai momentului.

Alexandra Dăriescu a fost premiată cu mai multe distincţii prestigioase, printre care premiul Verbier Cubs, la Festivalul Academiei Verbier în Elveţia (2008), premiul Guildhall Wigmore şi premiul de excelenţă acordat de ambasadorul României la Londra pentru contribuţia extraordinară la promovarea imaginii ţării noastre în Regatul Unit.




×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close