Antena 3 CNN Life Oameni Cum a schimbat acestă femeie legătura dintre om şi maimuţă. Descoperirea ei a ajuns în cărţie de istorie

Cum a schimbat acestă femeie legătura dintre om şi maimuţă. Descoperirea ei a ajuns în cărţie de istorie

Cum a schimbat acestă femeie legătura dintre om şi maimuţă. Descoperirea ei a ajuns în cărţie de istorie
de O.P.    |    06 Feb 2013   •   08:23

Mary Leakey s-a născut pe 6 februarie 1913, iar numele său real era Mary Nicol. În 1936 s-a căsătorit cu arheologul Louis Leakey şi a luat numele acestuia.

Mary Leakey este cunoscută pentru descoperirea primului craniu fosilizat Proconsul, care aparţinea unei maimuţe dispărute despre care se crede că este un predecesor al oamenilor. Cea mai mare parte a activităţii sale de arheolog s-a desfăşurat în Tanzania.

Leakey a avut un drum neobişnuit către cariera de arheolog: îi displăcea educaţia formală şi nu a trecut niciun examen. Îi era imposibil să înveţe pentru diplomă, cu toate că a luat lecţii de artă şi arheologie şi a fost înregistrată ca studentă la University College din Londra.

GOOGLE şi-a modificat, miercuri, logoul, pentru a sărbători 100 de ani de la naşterea arheologului britanic MARY LEAKEY, care a descoperit primul craniu fosilizat al unei maimuţe dispărute.

 

Google îşi schimbă logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.

×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close