Antena 3 CNN Life Oameni Cum te ajută rezoluțiile personale de sfârșit de an

Cum te ajută rezoluțiile personale de sfârșit de an

Rezoluțiile de sfârșit de an sunt repere importante pentru felul în care vrei să arate viitorul tău și ce lucruri vrei să schimbi în comportamentul tău de zi cu zi.

Cum te ajută rezoluțiile personale de sfârșit de an
Sursa foto: Pexels.com
de Georgiana Adam    |    21 Dec 2021   •   13:25

Rezoluțiile personale sunt cele care te ajută să fii mai conștient de poziția pe care o ocupi în prezent și cum poți deveni un om mai bun. Iată câteva repere care te vor ajuta să pui bazele unui set de rezoluții potrivite pentru tine în acest final sau început de an:

Îți stabilești un set de valori

Valorile după care te ghidezi în viață sunt necesare pentru a te concentra pe obiectivele importante pentru tine. Mai mult decât atât, acestea te ajută să te definești ca om și să-ți urmezi îndatoririle morale.

Dacă stabilești la final sau început de an în ce valori crezi, poți să te implici mai mult în activitățile care îți aduc satisfacții. De exemplu, vei reuși să te implici mai mult în inițiativele caritabile și poți începe chiar din acest moment.

Prin United Way România poți participa la campania „Dăruiește un Crăciun călduros unui copil nevoiaș!”.

Aceasta se concentrează pe strângerea de fonduri pentru a oferi copiilor mai puțin norocoși din împrejurimile Bucureștiului haine călduroase de iarnă. 

Un mic gest pe care îl faci cu această ocazie te va ajuta să dai startul inițiativelor care schimbă pas cu pas lumea în care trăiești.

Pui în practică sfaturile profesioniștilor sau ale prietenilor

Schimbarea stilului de viață și a felului în care ești obișnuit să reacționezi în anumite situații poate fi o provocare. Chiar și atunci când îți propui să iei anumite măsuri, la îndemnul unui psihoterapeut sau al prietenilor, lucrurile se pot dovedi a fi mai complicate.

Dacă îți stabilești un set de rezoluții la finalul anului, poți să iei lucrurile treptat pe tot parcursul anului viitor.

Ai fost stresat la muncă întregul an? Ai suferit de pe urma efectelor pandemiei de Covid-19? Vrei să-ți planifici în detaliu viitorul alături de persoana dragă?

Toate acestea pot face parte din lista de rezoluții personale pentru noul an. Poți chiar să optezi pentru un jurnal sau cel puțin pentru notarea ideilor, pentru a putea urmări progresul pe care îl faci pe parcursul unui an întreg.

Îți vei finaliza planurile

Dacă ultimii doi ani au fost marcați de schimbări radicale impuse de pandemie și nu ai reușit să faci ceea ce ți-ai propus, rezoluțiile pentru anul viitor te pot ambiționa să le duci la bun sfârșit.

Poate fi vorba de deschiderea unei firme, de schimbarea locuinței sau de achiziționarea unei mașini noi, dar și de planuri care privesc partea emoțională.

Odată ce te concentrezi pe dorințele tale și, mai ales, pe cele pe care le-ai ignorat, vei avea o structură mai bine pusă la punct. De acolo poți începe să desenezi planul, indiferent că acesta este unul de afaceri sau unul personal.

Rezoluțiile nu sunt necesare pentru a avea un an nou prosper, dar sunt recomandate pentru cei care vor să stabilească mai clar ce își propun și care sunt țelurile imposibil de ignorat în viitorul apropiat. Alege cele mai importante aspecte pentru tine și construiește o listă cât mai complexă.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close