Antena 3 CNN Life Oameni Cum mi-am îndeplinit visul. Povestea de viaţă a femeii care a avut încredere în instinctul ei. De la NASA, într-o librărie prăfuită din Scoţia

Cum mi-am îndeplinit visul. Povestea de viaţă a femeii care a avut încredere în instinctul ei. De la NASA, într-o librărie prăfuită din Scoţia

Cum mi-am îndeplinit visul. Povestea de viaţă a femeii care a avut încredere în instinctul ei. De la NASA, într-o librărie prăfuită din Scoţia
Sursa foto: Foto: jessicafox.info
19 Feb 2013   •   10:17
Aţi visat vreodată să vă daţi demisia, să renunţaţi pur şi simplu la jobul vostru pentru a vă urma pasiunea în cealaltă parte a lumii?

Jessica Fox, o fostă angajată a NASA, a decis să lase vechea viaţă în urmă, să renunţe la locul său de muncă atât de râvnit de alte persoane. S-a mutat în Scoţia şi trăieşte într-o librărie.

Jessica a avut curaj să-şi urmeze instinctul şi s-a îndrăgostit.

"Aşa a început totul. În fiecare dimineaţă, timp de o oră, mă jucam, visam şi îmi notam toate imaginile care îmi veneau în minte. Câteodată, erau doar frânturi de imagini care mă îndemnau să investighez mai mult.

O anumită imagine m-a urmărit timp de mai multe luni. Era imaginea unei librării, lângă mare, într-un oraş din vestul Scoţiei. Cu cât exploram mai mult această imagine, cu atât mai mult eram „bântuită” de rafturile prăfuite. Puteam să miros marea care se întrezărea peste dealurile verzi. Aproape că puteam să o ating pe femeia care stătea în spatele tejghelei. Într-o dimineaţă, am închis ochii şi mi-am dat seama că acea femeie eram eu.

Am început să examinez cu raţiune această viziune. Nu cunoşteam pe nimeni în Scoţia şi nu aveam absolut nici o legătură cu librăriile. Sub straturile de îndoială, o parte din mine voia să strige „DA”. Dacă totuşi exista o librărie la care mă puteam duce, de cealaltă parte a mării, în Scoţia? Dacă aş lua o pauză de la jobul meu şi mi-aş trăi visul o lună sau două?

Am căutat pe Google şi am descoperit Wigtown, un orăşel cu 1.000 de locuitori şi 12 librării. M-am gândit că măcar unul dintre proprietarii librăriilor va accepta să mă găzduiască. Am primit răspuns de la o singură persoană. (...) Acum , îmi dau seama că l-am întâlnit probabil pe cel mai generos om din lume. Şi-a deschis casa unui străin.

Mi-am rezervat biletul. După luni de visare, plecam în cealaltă parte a lumii ca să-mi găsesc librăria.

Familia şi prietenii mă încurajau. (...)

Ajunsă în Wigtown, am descoperit că oraşul acesta era tot ceea ce visasem. Avea case de piatră colorate, librării multe, peisaje montane şi marea.(...)

Patru ani mai târziu, bronzul meu de California s-a dus, dinţii mei albi s-au îngălbenit din cauza numeroaselor căni de ceai pe care le beau şi optimismul meu american s-a transformat în ironie. Încă mă bucur de aventura mea” scrie Jessica pentru guardian.co.uk.

Jessica Fox a publicat recent o carte numită "Three Things you need to know about rockets".




×
Subiecte în articol: NASA
Parteneri
Ultima zi de vacanţă pentru politicieni. Urmează o lună grea
x close