Antena 3 CNN Life Oameni Cum să deveniți o echipă până și în bucătărie

Cum să deveniți o echipă până și în bucătărie

Cele mai recente studii realizate la nivel național, cum este și „Impactul pandemiei de COVID-19 asupra consumului de alimente”, realizat o importantă firmă de statistică, de confirmă faptul că românii au început să gătească din ce în ce mai mult, să aprecieze mesele luate în familie, devenind în același timp conștienți de ceea ce consumă.

Cum să deveniți o echipă până și în bucătărie
Sursa foto: Unsplash
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Mar 2022   •   15:41

În acest sens, în ultimii doi ani, coșul zilnic sau săptămânal de cumpărături nu a mai fost făcut în grabă, ci cu multă atenție, iar produsele cu aditivi și chiar băuturile carbogazoase au fost evitate sau chiar eliminate total din dietă.

Dacă și tu te regăsești în această statistică, cel mai probabil ai început să acorzi o atenție deosebită gătitului, adoptând în același timp un stil de viață sănătos. De altfel, odată cu venirea primăverii, piețele s-au umplut de fructe și legume de sezon, prețurile sunt accesibile, iar dacă în ultimii doi ani ai ajuns să gătești de drag, atunci cu siguranță te bucuri de context.

De altfel, arta culinară nu mai e intangibilă, înscrisă doar în cărți de bucate aparținând patrimoniului unor case regale sau naționale. Chefii au început să-și dezvăluie din secrete ori de câte ori au ocazia, pe internet găsești foarte multe vloguri care îți explică pas cu pas ce ai de făcut, așadar totul e la îndemâna ta. Important e doar să-ți dorești să stai cât mai mult timp în bucătărie, să combini condimente și arome și totul va fi mai mult decât simplu.

Dacă e posibil, însă fără a forța nota, poți să-i inoculezi și partenerului această nouă pasiune. Avantajele sunt ușor de intuit: veți petrece mai mult timp împreună, veți economisi bani pentru vacanțe și alte investiții majore, vă veți influența în mod pozitiv unul pe celălalt.

În articolul care urmează îți prezentăm câțiva factori de care să ții seama înainte de a-ți lua un „copilot” în cursa zilnică către un stil de viață sănătos, obținut cu ajutorul unor rețete diversificate, preparate chiar de voi înșivă:

Utilități

Chiar dacă ai inițiativă, ba chiar și plăcerea de a inova rețete, nu vei putea să faci totul ușor în lipsa unei bucătării utilate cu tot ceea ce ai nevoie. Cel mai probabil deja deții un aragaz, un cuptor electric, un robot de bucătărie și un blender. În afară de acestea, ar fi bine să te gândești și la ambianță, astfel încât e timpul să alegi o hota incorporabila whirlpool, un accesoriu ultramodern potrivit oricărei bucătării, care se pliază oricărui model de mobilier.

De asemenea, mai ales dacă te-ai săturat de vechile ustensile de bucătărie, e timpul să le donezi sau reciclezi și să îți înnoiești arsenalul: de la linguri și polonice de silicon, la spatule, cuțite și oale.

Vloguri și cărți

Chiar dacă cunoști multe rețete de la mama și de la bunica, s-ar putea ca celălalt să nu fie prea receptiv și să înțeleagă cât înseamnă „după ochi”, „o lingură rasă”, „făină cât cuprinde”. Așadar câteva cărți de rețete sunt binevenite, mai ales că puteți amenaja un bookcorner la bufet. Totodată, nu vă rezumați doar la vlogurile chefilor și influencerilor de cooking din România, ci orientați-vă și către cei internaționali, foarte ușor de accesat.

Nu uita că nu trebuie să-l schimbi pe cel de lângă tine, așa că nu forța mai mult decât este cazul atunci când partenerul nu are disponibilitatea de a găti, ci de a comanda online ceva gata preparat din oraș.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close