Antena 3 CNN Life Oameni De ce să plătești facturile online? Fă-ți timp pentru lucrurile cu adevărat importante

De ce să plătești facturile online? Fă-ți timp pentru lucrurile cu adevărat importante

Timpul îl măsori în experiențe și este din ce în ce mai valoros. A-ți ușura sarcinile zilnice nu este un moft, ci o necesitate. De aceea, este important să îți faci timp pentru lucrurile cu adevărat importante.

De ce să plătești facturile online? Fă-ți timp pentru lucrurile cu adevărat importante
de Georgiana Adam    |    06 Ian 2022   •   14:34

În articolul de azi îți prezentăm cinci motive pentru care este recomandat să plătești facturile online.

  1. Economisești timp

De câte ori nu experimentezi senzația că nu-ți ajunge ziua să duci toate sarcinile la bun sfârșit? Amânarea este aproape un viciu, iar scuza cea mai folosită este că nu ai timp. Oare? Cu cât amâni lucruri, cu atât se strâng mai multe termene limită nebifate. Fă-ți viața mai ușoară și plătește facturile online. De exemplu, plata factura Enel la energie electrică și gaze naturale te salvează de orele petrecute în fața ghișeului, momente în care trebuie să te scuzi de la birou pentru a merge fizic să achiți factura sau în care ai avea de făcut lucruri prioritare pentru tine și familia ta.

  1. Ești în siguranță

Siguranța are un rol cheie în lumea de azi, dat fiind contextul pandemic. Atât pentru tine, cât și pentru cei dragi ție. Plata facturilor online este un mijloc sigur pentru a evita aglomerațiile. În plus, factura este disponibilă din momentul emiterii, iar tu nu mai trebuie să aștepți poștașul și să-ți iei din timpul tău pentru asta. Tehnologia face bine, mai ales dacă știi să o folosești, și nu ai nevoie decât de telefonul mobil sau de tabletă pentru a te asigura că facturile sunt plătite la zi.

  1. Protejezi mediul

Se vorbește din ce în ce mai mult despre cum putem face lumea un loc mai curat și mai bun. Ei bine, optând și tu pentru plata online a cheltuielilor administrative, pui accent pe protecția mediului, ca urmare a cantității de hârtie tipărită. Gândește-te așa: fiecare factură tipărită înseamnă copaci tăiați și resurse energetice consumate pentru fabricarea hârtiei. Asta înseamnă resurse naturale consumate, ceea ce conduce la poluarea mediului prin aruncarea inevitabilă a hârtiei în locuri neamenajate. Sustenabilitatea face diferența, așa că fă pași simpli și rapizi pentru o societate verde.

  1. Ai libertate de mișcare

Să poți pleca fără restricții dintr-un loc în altul, nu doar în România, dar și în afară, este un privilegiu. Cum multe persoane lucrează de acasă, în unele cazuri chiar ambii parteneri, călătoriile sunt micile lucruri care pot face viața mai frumoasă și mai puțin banală.

Poți închiria o cabană sau o pensiune unde semnalul WiFi este puternic, pentru a lucra într-o altă atmosferă, neavând grija facturilor fizice pe care urmează să le primești acasă. Dacă totul se face de pe laptop, nu pierde șansa să experimentezi un alt mod de a trăi, bucurându-te de mobilitate totală.

  1. Îți gestionezi mai bine cheltuielile

Gestionarea corectă a banilor nu se poate realiza fără educație financiară. Aceasta te ajută să înțelegi cum funcționează banii și sistemele financiare, mecanismele care se află în spatele lor și, mai ales, cum te poți folosi de acestea pentru a avea stabilitate financiară. De exemplu, atunci când plătești online, ai un control mai bun asupra banilor, iar dacă te înveți să folosești un tabel în care să-ți notezi fiecare ban cheltuit, s-ar putea să-ți dai seama, după o perioadă, unde anume greșești în controlul finanțelor proprii.

În concluzie, învață că siguranța începe cu tine, din online în offline și din interior spre exterior, iar tehnologia te poate ajuta să-ți faci timp pentru oamenii dragi și pentru lucrurile valoroase din viața ta.

×
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close