Directorul care şi-a dat seama că oamenii sunt cea mai importantă resursă. Şi-a redus propriul venit cu 90% pentru a le mări salariile angajaţilor

de D.D.    |    15 Apr 2015   •   12:28
Directorul care şi-a dat seama că oamenii sunt cea mai importantă resursă. Şi-a redus propriul venit cu 90% pentru a le mări salariile angajaţilor Foto: Facebook
Fondatorul companiei Gravity Payments, Dan Price, şi-a redus salariul cu 90% pentru a le mări veniturile angajaţilor săi. Tânărul antreprenor în vârstă de 30 de ani şi-a şocat angajaţii în momentul în care i-a anunţat că noul venit minim anual în compania pe care o conduce va fi de 70.000 de dolari.

Înainte de a-şi reduce salariul, Dan Price, care a pus bazele companiei Gravity Payments în 2004, avea un venit anual de 1 milion de dolari. În SUA, venitul minim anual este de 17.000 de dolari.

Price a luat decizia de a le mări salariile angajaţilor săi după ce a citit un studiu despre fericirea la locul de muncă. Studiul, realizat de câştigătorul premiului Nobel pentru economie Angus Deaton, arăta că fericirea emoţională a oamenilor este strâns legată de venitul acestora, dar numai până la un anumit punct. Şi acea limită, spun oamenii de ştiinţă, o reprezintă suma de 75.000 de dolari pe an.„Salariile directorilor sunt ridicol de mari, sunt absurde. Eu nu aveam nevoie de un milion de dolari ca să trăiesc bine, dar atât ar costa înlocuirea mea în companie. Îmi doresc o companie sustenabilă chiar şi în cazul în care s-ar întâmpla ceva cu mine”, a declarat Dan Price, potrivit The Telegraph.

Dan Price locuieşte într-un apartament cu trei camere şi conduce un Audi vechi de 12 ani.
 
x close