Antena 3 CNN Life Oameni Doamna în roşu care i-a cucerit pe americani. Povestea româncei nominalizată la Premiul Pulitzer

Doamna în roşu care i-a cucerit pe americani. Povestea româncei nominalizată la Premiul Pulitzer

Doamna în roşu care i-a cucerit pe americani. Povestea româncei nominalizată la Premiul Pulitzer
de O.P.    |    12 Feb 2013   •   08:32

Chiar dacă mulţi români talentaţi au plecat din România, pentru a se împlini material în ţările occidentale, dorul de locurile natale nu dispare niciodată din sufletul lor.

La fel este şi povestea de viaţă a Aurei, căreia destinul i-a pregătit o loterie norocoasă în anul 1997, atunci când a câştigat viză să plece în America.

Aura Imbarus şi-a clădit o carieră impresionantă pe pământ american, acolo unde predă ca profesor de liceu şi colegiu, iar până la miezul nopţii, în fiecare seară, se dedică scrisului.



"Vreau să îmi trăiesc viaţa la maximum şi să îi ajut pe cei din jurul meu. Vreau să mă bucur de fiecare clipă din viaţa mea şi să folosesc fiecare zi ca pe un nou potenţial şi o nouă oportunitate" - acesta este motto-ul după care se ghidează frumoasa sibiancă.

Cartea pe care a scris-o Aura - Out of the Transylvania Night a fost nominalizată la Premiul Pulitzer în 2011, fiind un bestseller în SUA. Cartea a fost dedicată mamei Aurei care a murit de cancer la ficat în anul 2009.

În carte, Aura povesteşte experienţele pe care le-a trăit în vremea comunismului, experienţe care păreau să o urmărească pentru tot restul vieţii.
"În 1997, când am câştigat la Loteria Vizelor, am simţit că am ieşit din acea noapte, care părea să nu se mai termine niciodată... Aşa simţeam atunci. Acum de fiecare dată când mă reîntorc în ţară, simt cum în noaptea cea neagră începe să se facă lumină", povestea Aura într-un interviu acordat Formulei AS.



Aura s-a bucurat de un succes imens cu cartea Out of the Transylvania Night şi nu doreşte să se oprească aici. Românca îşi propune să scrie un roman motivaţional, despre reuşită şi reînvierea din propria cenuşă - "precum pasărea Phoenix", adaugă Aura.

În prezent, românca predă filosofie, ştiinţe umaniste şi literatură americană la un liceu, iar seara, predă creative writing (arta compoziţiei literare) la un colegiu. "După ce mă întorc acasă, până la miezul nopţii, mă dedic scrisului".







×
Parteneri
Românii vor putea călători în Turcia doar cu buletinul
x close