Antena 3 CNN Life Oameni Ei au dat naştere celor mai cunoscute opere de artă din lume. Imagini unice cu cinci legende ale artei... la lucru

Ei au dat naştere celor mai cunoscute opere de artă din lume. Imagini unice cu cinci legende ale artei... la lucru

Ei au dat naştere celor mai cunoscute opere de artă din lume. Imagini unice cu cinci legende ale artei... la lucru
Sursa foto: Foto: Pictura Vassily Kandinsky
01 Apr 2013   •   12:37

Le-am văzut operele în formă fixă, finită, puse la loc de onoare în muzee sau tipărite în albume. Dar este ceva special să vezi cum ia naştere o lucrare de artă, să vezi cum lucrează un artist adevărat.

Vă prezentăm în continuare materiale video unice cu cinci legende ale artei ... la lucru.

Mai jos puteţi vedea singurul material video din lume care îl are ca protagonist pe pictorul impresionist Claude Monet. Imaginile au fost filmate în vara anului 1915. Artistul avea 74 de ani.


 
Pictorul impresionist francez Pierre-Auguste Renoir a suferit, în ultimele decenii ale vieţii sale, de artrită. Materialul video a fost realizat în anul 1915, când Renoir suferea enorm din cauza bolii, avea dureri chinuitoare, iar maladia îi deformase corpul. Fiul de 14 ani al artistului, Claude, apare în materialul video, ajutându-l pe tatăl lui să ţină pensula în mână.


 
Materialul de mai jos îl arată pe sculptorul francez Auguste Rodin, supranumit tatăl sculpturii moderne.


 
Pictorul rus Vassily Kandinsky, un reprezentant de seamă al picturii abstracte, a fost filmat în anul 1926. Avea 49 de ani.


 
Artistul francez Henri Matisse a fost filmat când avea 76 de ani, în timp ce lucra în atelierul aflat în locuinţa sa din Nice.


 


 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close