Antena 3 CNN Life Oameni Eroul Zilei. Autorii care modernizează gramatica limbii române

Eroul Zilei. Autorii care modernizează gramatica limbii române

Eroul Zilei. Autorii care modernizează gramatica limbii române
Sursa foto: foto- captură Antena 3
12 Apr 2019   •   11:35

Elevii de gimnaziu vor avea, de acum inainte, un mic ajutor in invatarea gramaticii limbii romane. O carte de gramatică școlară modernă care lipsea din 
învățământul românesc. Șase autori au realizat un auxiliar inedit, care își propune să pună în acord noutățile din studiul limbii cu programa școlară actuală. Astfel, elevii vor reuși să depășească bariera dintre teorie și practică. Cei șase autori sunt profesori la Universitatea din București și cercetători la Institutul de Lingvistică al Academiei Române.

Şase autori au realizat un auxiliar al gramaticii limbi române adresat profesorilor şi elevilor de gimnaziu. Auxiliarul îşi propune să pună în acord noutăţile din studiul limbii cu programa şcolară actuală. 

Astfel, elevii vor reuşi să depăşeaşcă cu succes bariera dintre teorie şi practică. Cartea are o grafică prietenoasă, iar la finele fiecărui capitol, elevii îşi pot testa cunoştinţele dobândite. 

Cei şase autori sunt profesori la Universitatea din Bucureşti şi cercetători la Institutul de Lingvistică al Academiei. Printre ei se numără şi Alexandru Nicolae, care a predat limba română la Cambridge. 

×
Subiecte în articol: Eroul Zilei gramatica
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close