Antena 3 CNN Life Oameni Eroul Zilei: George Jiglău, fondatorul aplicației care reduce risipa alimentară

Eroul Zilei: George Jiglău, fondatorul aplicației care reduce risipa alimentară

Eroul Zilei: George Jiglău, fondatorul aplicației care reduce risipa alimentară
Sursa foto: foto- captura Antena 3
19 Mar 2018   •   12:03

Conform statisticilor, românii aruncă la gunoi milioane de tone de mâncare anual. Asta în timp ce sute de oameni nevoiaşi mor de foame.

Din dorinţa de a schimba acest lucru, Asociaţia ”O Masă Caldă" a creat aplicaţia ShareFood prin care comercianţii din domeniul alimentar să poată dona alimente către asociaţiile şi organizaţiile al căror scop este susţinerea celor care nu îşi permit să îşi cumpere de mâncare.

Asociaţia ”O masă Caldă” are sediul în Cluj-Napoca, însă activează şi în alte zone precum Bucureşti, Bistriţa, Satu Mare, Adjud şi Constanţa unde oferă peste 900 de porţii de mâncare săptămânal.

"E important de spus că și în România avem o lege adoptată de Parlament care obligă magazinele, producătorii și comercianții de hrană să doneze această mâncare care rămâne și pe care nu mai pot să o comercializeze, însă ea nu e aplicată fiindcă încă nu au fost elaborate normele de aplicare. Așteptăm de aproape doi ani aceste norme de aplicare și atunci o să avem și noi un cadru legal care obligă practic la donații foarte asemănătoare cu cele din Franța. Noi avem o rețea destul de bună de contacte în zona aceasta, a celor care produc și comercializează hrană. Știm foarte bine că există multă disponibilitate să fie donată această mâncare fiindcă nimeni nu vrea să arunce această mâncare", a spus George Jiglău. 

 

×
Subiecte în articol: Eroul Zilei aplicatie
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close