Antena 3 CNN Life Oameni Femeia care se transformă în piatră. "Sunt ca o statuie umană". Suferă de o boală rară - FOTO

Femeia care se transformă în piatră. "Sunt ca o statuie umană". Suferă de o boală rară - FOTO

Femeia care se transformă în piatră. "Sunt ca o statuie umană". Suferă de o boală rară - FOTO
22 Oct 2015   •   18:41

Ashley Kurpiel face surf în timpul liber şi pare că nu are nicio grijă pe lumea asta. Însă femeia de 32 de ani se luptă cu o boală genetică devastatoare, care o transformă treptat într-o "statuie umană".

Ea suferă de o boală rară numită fibrodisplazie osificantă progresivă, cunoscută şi sub denumirea "sindromul omului de piatră", care se găseşte la doar 800 de oameni la nivel global. 

Boala îi transformă treptat muşchii, tendoanele şi ligamentele în oase. Şi nu are leac.

Deja braţul drept a fost nevoie să îi fie amputat, iar pe piciorul stâng nu se mai poate baza, în timp ce restul corpului începe uşor să paralizeze. 

Deşi boala îi poate imobiliza complet pe suferinzi, doamna Kurpiel a jurat să îşi trăiască viaţa din plin. Atât cât o putea. 

"Mi-au îndepărtat ce credeau a fi o tumoră şi le-au spus părinţilor că s-a extins şi că braţul trebuie amputat. Cinci luni mai târziu, doctorii au sunat şi au spus că diagnosticul de cancer a fost greşit şi că sufăr de o boală rară, întâlnită la una din două milioane de persoane. Într-un fel îmi creşte încă un schelete, devin fizic o statuie umană. Mulţi care trăiesc şi-au pierdut mobilitatea, de la cap la picioare, iar fălcile s-au blocat şi au rămas închise. Eu, la 25 de ani, mi-am pierdut mobilitatea în piciorul drept şi am fost nevoită să reînvăţ să trăiesc şi să mă mişc. Nu ştiu cât o să mai pot face asta, aşa că vreau să experimentez cât de multe lucruri pot acum", a spus Ashley pentru DailyMail

Foto: Facebook

×
Parteneri
Cea mai detaliată hartă a creierului uman realizată vreodată
x close