Antena 3 Life Oameni „În timp ce fac dragoste, mi se întâmplă ceva bizar. Nu știu ce să fac”

„În timp ce fac dragoste, mi se întâmplă ceva bizar. Nu știu ce să fac”

20 Apr 2019   •   18:48
„În timp ce fac dragoste, mi se întâmplă ceva bizar. Nu știu ce să fac” Foto: Pixabay.com

Are o poveste de iubire incredibilă, dar nu se poate bucura de viața amoroasă alături de iubitul său.

„Sunt o femeie de 25 de ani iar iubitul meu este un bărbat foarte iubitor și întelegător. Înainte de el, am fost în două relații, dintre care una s-a încheiat cu un abuz sexual, iar celălaltă cu abuz emoțional. Problema nu este în prezent, ci în trecut. Uneori, în timpul actului sexual, amintirile din experiențele anterioare traumatice îmi revin în minte și ne strică momentul de pasiune. Voi simți mereu la fel?” 

Pamela, expertă în relații pentru The Guardian răspunde: „Nu există motive pentru a fi pesimistă. Este adevărat că abuzurile sexuale conduc adesea la probleme în relație, amintiri negative intruzive și dificultăți de a te simți în siguranță în timpul sexului dar cu siguranță vindecarea este posibilă. Sunteți norocoasă că ați găsit un partener care pare dispus să facă parte din călătoria voastră spre vindecarem așa că permiteți-i să vă ajute să vă simțiți în siguranță sexual. Dacă simțiți că vă scade încrederea, vă pierdeți brusc dorința sau începeți să aveți flashback-uri, anunțați-l imediat și încercați să împărțiti problema cu el. Cel mai important, explicați-i că aveți nevoie să dețineți controul în timpul actului: control pentru a stabili ritmul, posibilitatea de a face o pauză dacă este necesar și chiar dreptul de a vă opri cu totul. Fără a deține controlul, vă puteți simți speriată sau forțată, sau chiar riscați să deveniți traumatizată. Dar dacă veți fi lăsată și capabilă să stabiliți timpul, ritmul și stilul și să aveți înțelegerea completă a partenerului dvs. este mult mai probabil că veți fi capabilă să deveniți confortabilă din punct de vedere sexual și în cele din urmă să vă bucurați de sex fără nicio rezerve.”


  

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close